5-daagse Nederlandstalige muziekreis naar Sint Petersburg

Sint-Petersburg is een openluchtmuseum en een architectonisch kunstwerk. Vooral het centrum laat een keur aan schitterende bouwwerken uit de 18e en 19e eeuw zien. Sint-Petersburg, ook wel het Venetië van het noorden genoemd, ligt aan de Neva en bestaat uit diverse eilanden die met meer dan vijfhonderd, soms schitterende bruggen met elkaar zijn verbonden.

Programma


Dinsdag 2 april
vliegen we per rechtstreekse KLM-vlucht naar Sint-Petersburg, waar we onze intrek nemen in het viersterren Radisson Sonya Hotel. 

Woensdag 3 april
maken we met een gids uitgebreid kennis met Sint-Petersburg. De stad, die tot 1991 lange tijd Leningrad heette, is ongetwijfeld de meest Europese stad van Rusland. Sint-Petersburg is in de eerste plaats natuurlijk de stad van Peter de Grote. Deze eigenzinnige tsaar stichtte de stad in 1703 waarbij hij zich liet inspireren door Amsterdam. Vooral de tsaristische periode heeft haar stempel op de stad gedrukt. Iedere tsaar of tsarina had natuurlijk zijn of haar eigen smaak en liet uit megalomanie de stad volbouwen. Tot de mooiste monumenten van Sint-Petersburg behoren onder meer het winterpaleis de Hermitage, de Sint- Izaäkskathedraal, Kerk van de Verlosser op het Bloed en de Petrus en Paulusvesting, het oude hart van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid van de vesting is de Petrus en Paulus Kathedraal met haar zeer fijne 122 meter hoge torenspits. In de concertzaal van het Mariinsky Orkest kunt u vanavond een speciale Puccini-avond bijwonen. 

Donderdag 4 april
is gereserveerd voor één van de beroemdste musea ter wereld, de Hermitage. Dit immense museum ontstond in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote. De uitgebreide collectie omvat ongeveer 2,7 miljoen kunstwerken met een verzameling werken uit de oudheid, de middeleeuwen en latere tijden, zowel uit het oosten als uit het westen. In het Mariinsky Theater wordt vanavond Nabucco van Verdi opgevoerd. 

Vrijdag 5 april
bezoeken we het beroemde zomerpaleis van Catharina de Grote uit de 18e eeuw met zijn bijzondere balzaal en de fameuze Barnsteenkamer. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Rastrelli in een weelderige rococostijl, die Catharina de Grote echter niet beviel. Daarom liet zij een bescheiden gebouw ontwerpen in Griekse stijl waar zij zelf woonde. Op de terugweg bezoeken we het Alexander Nevsky-klooster. In 1797 kreeg dit klooster de status van Lavra. Op de bijbehorende begraafplaats liggen beroemde kunstenaars als Tschaikovski en Dostojevski begraven. Het Koor en Orkest van het Mariinksy Theater voert deze avond onder leiding van Andrei Petrenko het Requiem van Mozart uit. 

Zaterdag 6 april
heeft u de ochtend vrij te besteden. Aan het eind van de middag vliegen we met een rechtstreekse KLM-vlucht terug naar Nederland.

Reisbegeleiding

Reina Boelens
Vanaf mijn vierde jaar wist ik wat ik wilde worden---zangeres. Mijn ouders glimlachten als ze mij dat hoorden zeggen, ze verwachtten dat ik wel tot het inzicht zou komen om een echt vak te kiezen. Ze kregen geen gelijk, op mijn 19e werd ik toegelaten tot de Kleinkunstacademie en vertrok van een klein dorp in Drenthe naar Amsterdam. 
Na mijn studie werkte ik jaren als cabaretière en actrice in diverse theatergezelschappen. Zingend een verhaal vertellen bleek een sterke kant en ik besloot naast mijn theaterwerk een zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te volgen. Het waren drukke tijden, overdag colleges, 's avonds op het toneel. Ik studeerde af en geleidelijk verplaatste mijn werkterrein zich steeds meer naar het klassieke zangvak. Naast operarollen en programma's met gedichten en liederen ben ik altijd actief gebleven in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, maak muziektheaterproducties, treed regelmatig op als solist en heb een lespraktijk.
Als zangeres heb ik veel binnen en buiten Europa gereisd, iets wat ik altijd heerlijk heb gevonden. Muziek en reizen: met deze combinatie wilde ik iets gaan doen en volgde een reisopleiding in Utrecht. De muzikale reizen zijn een verlengstuk van mijn vak. De liefde voor cultuur met anderen delen is een groot genoegen dat ik zowel in de rol van uitvoerend kunstenaar en als pedagoog heb leren kennen. U deelgenoot te kunnen maken van wat ons boeit, de schoonheid van de natuur en de schone kunsten, daarvoor geldt: gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Deze reis wordt uitgevoerd door Eurocult-Lito Reizen. Zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 

Vertrekdata en prijzen 2014

Basisreissom per persoon met vertrek op dinsdag 2 april

€ 1.295,00 

1-ps.kamer toeslag 
€ 160,00 

Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen. U kunt zelf uw programma samenstellen: 

Puccini-concert (3-4-2013) 
€ 39,00 

Nabucco (4-4-2013) 
€ 88,00 

Requiem van Mozart (5-4-2013) 
€ 65,00 

Inbegrepen
KLM-vluchten met belastingen en toeslagen, transfers en vervoer ter plaatse, 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Radisson Sonya Hotel in Sint-Petersburg, 4 diners of lunches in goede restaurants, Visumaanvraag, excursieprogramma (incl. entrees), deskundige reisleiding

Niet inbegrepen
Toegangskaarten voorstellingen en concerten, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard