Solikamsk

Is een stad in provincie Perm in West-Ural aan de rivier de Kama, Usolka,en Borovitsa, en is hier de derde grootste stad. Het inwoneraantal is ongeveer 110.000.

Letterlijk: “zouten van de Kama”) is de meest noordelijke stadje in de provincie Perm. De plaats werd gesticht in 1430. Hoewel Solikamsk op zich niet bijzonder groot is, geniet het in Rusland ook tegenwoordig toch een grote bekendheid vanwege de zoutindustrie die er enorm is. In de 16e eeuw werden er grote hoeveelheden zout gevonden in het gebied ten noordoosten van het Kama-bassin. Binnen zeer korte tijd groeide het dorpje Solikamsk er uit tot de enige zoutstad van het land. In de 'zoutkelder' van Rusland werden vele typen zout gemijnd, bewerkt tot consumptie -en industrieel zout en vervolgens via de Kama rivier afgescheept naar de grote steden in het westen. Met de elk jaar werd de stad belangrijker en het groeide zelfs uit tot de officiële hoofdstad van de Oeral van 1636 tot 1738!

De industrie bereikte haar piek in de 17e eeuw. Nadat de overheid besloot om Solikamsk monopolierecht voor zout te geven en daarmee de productie te domineren, raakte de bloeiende industrie in verval. Dit resulteerde uiteindelijk bijna in complete neergang van de zoutfabrieken in de late 1870'er jaren. Desalniettemin werd er in 1887 opnieuw geïnvesteerd in Solikamsk met de bouw van de Ustj-Borovskoy zoutfabrieken. Solikamsk werd wederom (en blijft ook vandaag) de belangrijkste zoutproducent van Rusland. Heden ten dagen is de stad nog steeds een grote mijnstad waar niet alleen zout wordt gedolven maar vele andere natuurlijke bronnen, dit komt tevens niet ten goede aan de ecologie van de omgeving en de gezondheid van de mensen maar dat was de afgelopen 50 jaar nooit een prioriteit van het regime hopelijk zal hier snel verandering inkomen.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize