Praktische informatie, Rusland T tot Z

Z

Taal
Het Cyrillisch is het alfabet van de Russische taal en dit is genoemd naar Cyrillus, de monnik die het alfabet heeft bedacht. Er bestaan verschillende manieren om het Cyrillisch in Romeinse letters om te zetten. Het Cyrillisch alfabet kent 33 letters, waarvan er maar vijf een exact equivalent hebben in het Nederlands. Elke Russische klinker kan op twee manieren (hard en zacht) worden uitgesproken en er zijn verscheidene medeklinkers die geen equivalent kennen in het Nederlands.

Taxi
Neem in Rusland altijd een officiële taxi, voorzien van een meter.

Tijd
In Rusland geldt een tijdsverschil van 2 in het westen tot 11 uur in het oosten en dan later.

U

V

Verkeersregels
In Rusland gelden dezelfde verkeersregels als in Nederland, maar deze worden lang niet altijd nageleefd. Het wegdek en de wegbewijzering zijn erg slecht en de medeweggebruikers kunnen onbehouden en of agressief zijn. Houdt u hier dus rekening mee indien u besluit tot het autorijden in Rusland.

Visum
Voor een bezoek aan Rusland dient u te beschikken over een visum en een geldig paspoort dat ten minste 6 maanden na het verstrijken van het visum nog geldig is. Voor een Visum kunt u terecht bij de Russische ambassade Tel.: +31(0)70 346-88-88, 345-13-00 en e-mail: ambrusnl@euronet.nl

Voorbehoedsmiddelen
Voorbehoedsmiddelen zijn in Rusland schaarser te verkrijgen dan in Nederland, houd hier rekening mee.

W

Water
Drink nimmer leidingwater in Rusland, slechts mineraalwater waarvan u weet dat deze goed gesloten was.

X

Y

Z

Zwemmen
Pas op met zwemmen in Rusland. Veel wateren in Rusland zijn ernstig vervuild. Laat u ook niet van de wijs brengen doordat eventueel veel Russen ergens zwemmen, want dat hoeft niet te betekenen dat het zwemwater er schoon is. Probeer eerst, op wat voor manier dan ook, te achterhalen of het mogelijk is om te zwemmen.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.