Kemerovo

 Deze stad is in Nederland enigszins bekend vanwege het feit dat een deel van de arbeiderswoningen en openbare gebouwen in deze industriestad ooit gebouwd werd door de Haarlemse architect J.B. van Loghem (1881-1940), die daar in 1927 en 1928 verbleef. Van Loghem, die in Haarlem verscheidene woonwijken bouwde, zoals Tuinwijk in Haarlem-Zuid, woningen aan de Kleverparkweg, Kleverlaan, Jan Haringstraat en Marnixstraat, de arbeiderswijk Patria in Schoten en het wijkje Rosenhaghe bij de Zijlweg. En verder staan er in en rond Haarlem tal van landhuizen en villa's die door deze bevlogen architect zijn ontworpen. Want bevlogen was Johannes Bernardus van Loghem, die een overtuigd socialist was. 

De stad zelf ligt in het zuiden van West Siberie, 200 kilometer van Novosibirsk. De stad ligt aan rivier de Tom, wat een uitloper is van de grotere rivier de Ob. De stad is omringd door zeer mooie bossen. Het klimaat is erg wisselend. Zo zijn de winters erg lang en koud en de zomers kort en warm. De temperatuur in de winter loopt uiteen van -35 tot -40 en in de zomer van + 30. De industrie draait voornamelijk op de kolenindustrie, dit is niet verwonderlijk want deze stad heeft de grootste kolenindustrie van heel Rusland. De stad heeft ongeveer een half miljoen inwoners. De stad kan worden gekwalificeerd als een industriestad maar staat ook bekend als wetenschappelijk en cultureel centrum. Zo zijn er veel wetenschappelijke en educatieve instituten. Verder zijn er veel musea, theaters en is er een filharmonische concertzaal. 

 


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize