Magadan

Deze stad is de hoofdstad van de regio Magadan en ligt in het verre oosten van Rusland. Het is een haven aan de Okhotsk zee. De stad vormt het administratieve centrum van de Kolyma, het grootste eiland in de Goelag Archipel waarheen Stalin zijn politieke tegenstanders naartoe verbande. 
De Oblast (provincie) Magadan (Magadanskaja oblast) is een bestuurlijke regio, provincie in Rusland. De oblast ligt in het verre oosten van Rusland en omvat een deel van het Oost Siberisch bergland, waaronder het Kolymagebergte. De oblast is erg dun bevolkt en meer dan de helft van de bewoners woont in de gelijknamige hoofdstad Magadan. De Russische bewoning van het gebied begon in de 17 de eeuw. Gedurende het Sovjettijdperk waren delen van de regio als goelag (concentratiekamp) in gebruik. De stad Magadan is gesticht in 1939 ten behoeve van de dwangarbeiders in de mijnen. De belangrijkste bron van inkomsten vormt nog steeds de mijnbouw goud, zilver en tin zijn belangrijke delfstoffen. Ook de visserij is economisch van belang. Op 18 Oktober 2001 werd de toenmalige gouverneur van Magadan, valentin Tsvetkov, in Moskou vermoord. 

Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize