10-daagse culturele groepsreis Moskou - Gouden Ring - Sint Petersburg

Deze reis combineert Moskou en Sint Petersburg met enkele van de eeuwenoude Russische steden van de Gouden Ring. U vliegt met KLM en verblijft in goede middenklasse hotels.

Programma

Dag 1:
Rechtstreekse vlucht naar Moskou met KLM. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht waar u dineert. 

Dag 2:
Tijdens een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden krijgt u een eerste indruk van de gigantische wereldstad Moskou. De stadsrondrit eindigt op het Rode Plein. Hier bevindt zich het Kremlin met zijn paleizen en kathedralen. U ziet verder de veelkleurige Basilius-kathedraal, de Kazankathedraal, het warenhuis GUM en het Mausoleum van Lenin. Vervolgens bezichtigt u enkele indrukwekkende metrostations en gaat u naar de Arbat, de levendige hoofdstraat van Moskou. 

Dag 3:

Vandaag betreedt u de muren van het Kremlin voor een rondleiding. 's Middags kunt u optioneel de Tretjakov Galerij bezoeken met zijn indrukwekkende collectie Russische kunst.

Dag 4:
U wordt naar Sergiev Posad gebracht, het centrum van de Russisch-orthodoxe kerk. U bezoekt het klooster van de Heilige Drieëenheid, één van de belangrijkste kloosters van het land. Onderweg naar Soezdal wordt een bezoek gebracht aan het oude Kremlin van Alexandrov met de Pokrovsky kathedraal.  De lunch en het diner zijn vandaag inbegrepen. 

Dag 5:
Rondleiding door de pittoreske stad Soezdal, waar het Kremlin uit de 12e eeuw, de audiëntiekamer van de bisschop, het Spaso Efimievski klooster en het iconenmuseum worden bezocht. 's Middags volgt een bezoek aan Vladimir, de schatkamer van oud-Russische kunst. Hier ziet u de Oespenski kathedraal uit 1158 en de Dmitri kathedraal. Daarna wordt u naar Kostroma vervoerd, waar u zult dineren. 

Dag 6:
's Morgens staat een rondleiding door Kostroma op het programma met een bezoek aan het Ipatievsky klooster. Daarna wordt u naar opnieuw een indrukwekkende Gouden Ring stad vervoerd: Jaroslavl. U bezoekt hier het Kremlin en de Eliaskathedraal. Vervolgens gaat u naar een supermarkt om inkopen te doen voor het ontbijt de volgende ochtend, want na het diner in Jaroslavl stapt u op de nachttrein naar Sint Petersburg.

Dag 7:

U wordt op het station opgehaald voor een stadsrondrit langs de hoogtepunten van Sint Petersburg en een bezoek aan de Petrus en Paulus Vesting, het oude hart van de stad. Tijdens een wandeling over de hoofdstraat Nevski Prospekt kunt u de imposante Kazankathedraal aanschouwen. 

Dag 8:
Vandaag staat een bezoek aan de Hermitage op het programma, zonder meer één van de belangrijkste musea ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. 's Middags bestaat optioneel de mogelijkheid om een rondvaart te maken. 

Dag 9:

U bent vrij om Sint Petersburg op eigen houtje beter te leren kennen. Optioneel bestaat de mogelijkheid om een excursie te boeken naar de tuinen van Petrodvorets (Peterhof), het Russische Versailles. 

Dag 10:
Vandaag wordt u naar Pavlovsk gebracht. In 1777 schonk Catharina de Grote een stuk land aan haar pasgeboren zoon Pavel. Hij liet een indrukwekkend neoclassicistisch paleis ontwerpen met een schitterend park. Na afloop wordt u naar de luchthaven vervoerd voor de terugvlucht.   

De mogelijkheid bestaat dat niet in Soezdal maar in Vladimir wordt overnacht op dag 4. In dat geval worden de programma onderdelen in deze steden omgewisseld.

Deze reis wordt uitgevoerd door Eurocult-Lito Reizen. Zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 

Vertrekdata en prijzen 2014

6 juni: € 1.597,- 
11 juli: € 1.557,-
15 augustus: € 1.557,-  
11 september: € 1.577,- 

Toeslag eenpersoonskamer: 
6 juni: € 365,-
11 juli: € 285,-
15 augustus: € 285,-
11 september: € 300

Toeslag 1e klas coupé (voor 2 personen) in de nachttrein: € 140,-.   

Inbegrepen 
Vluchten, accommodatie inclusief ontbijt, 4 diners, 1 lunch, alle vervoer, excursies inclusief toegangsgelden, Nederlandstalige begeleiding.

Niet inbegrepen 
Visum (kan door ons verzorgd worden), metrokaartjes, optionele excursies.