22-daagse reis Transmongolië-Express De Luxe: € 3.695,-

Dit is een voorbeeld van een individuele reis waarbij u vliegt met KLM, overnacht in goede hotels (meestal vier sterren) en in 2ps. coupés in de trein verblijft.
De belangrijkste zaken zijn geregeld. U vliegt met KLM naar Moskou waar u wordt opgewacht op de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Ook de rest van de reis wordt het vervoer steeds verzorgd. U overnacht in prima hotels op basis van logies en ontbijt. Ook zijn diverse privé-excursies inbegrepen onder leiding van professionele Engelstalige gidsen. In Mongolië overnacht u 2 nachten in één van de betere ger kampen van het land en 1 nacht in één van de beste hotels van Oelan Bator. Op de laatste dag wordt u naar de luchthaven van Beijing gebracht vanwaar u weer huiswaarts vliegt.
 
Bent u dus wat meer gesteld op privacy en goede hotels en geeft u de voorkeur aan rechtstreekse vluchten dan is deze reis geschikt voor u.
 
Programma
 
Dag 1-4: U vliegt met KLM naar Moskou waar u drie nachten verblijft. Op de luchthaven staat een auto met chauffeur klaar om u naar het hotel te brengen. Op dag 2 maakt u een uitgebreide stadsrondrit door Moskou en bezoekt u 's middags het Rode Plein en het Kremlin. Op dag 3 bent u vrij om de stad op eigen houtje verder te verkennen. 
 
Dag 4–5: In de loop van dag 4 stapt u op de trein die u in ruim één etmaal naar Ekaterinburg brengt.
 
Dag 5-7: Op het station wordt u opgewacht en vervolgens naar uw hotel in het centrum gebracht. De volgende dag wordt u na het ontbijt opgehaald voor een rondleiding door Ekaterinburg en voor een bezoekje aan de grens tussen Europa en Azië even buiten de stad. Op dag 7 brengt de chauffeur u weer naar het station vanwaar de trein naar Irkoetsk vertrekt.
 
Dag 7-10: In ruim twee etmalen brengt de trein u naar Irkoetsk, één van de oudste en interessantste Siberische steden.
 
Dag 10-12: U bezichtigt deze fascinerende stad met een gids, maar verblijft aan het 70 kilometer verderop gelegen Baikalmeer met zijn unieke flora en fauna. Hier kunt u wandelen, een boottocht maken en genieten van het schitterende landschap.
 
Dag 12-14: Op de avond van dag 12 stapt u weer in de trein die u twee nachten en één dag later op de ochtend van dag 14 afzet in een compleet andere wereld: Mongolië.
 
Dag 14–17: Het deel van de reis in Mongolië is op basis van vol pension. Na aankomst wordt u naar het Terelj Nationaal Park gebracht (rond 70 km.) met onderweg stops bij Turtle Rock en de boeddhistische Arayabal tempel. U verblijft 2 nachten in een ger (traditionele tent) in één van de beste ger kampen van het land. De lokale Engelstalige gids brengt u naar een nomaden familie die paarden fokt. Hier wordt een traditionele Mongoolse lunch voorgeschoteld. Terug in Oelan Bator staat een excursie op het programma naar het indrukwekkende Gandan klooster en het Bogd Gegen Winterpaleis. U neemt afscheid van Mongolië met een diner in de stad. De laatste nacht verblijft u in een prima hotel.
 
Dag 17–18: Na een nacht in de trein komt u aan in Beijing.
 
Dag 18–22: U verblijft vier nachten in de Chinese hoofdstad. U bezoekt onder leiding van een professionele Engelstalige Chinese gids het Plein van de Hemelse Vrede met de Verboden Stad en u maakt een dagtocht inclusief lunch naar de Chinese Muur, de Ming Tomben en de Sacred Road. Dag 21 is vrij en op de laatste dag wordt u naar de luchthaven vervoerd voor de terugvlucht met KLM.

 

 
Meer info: info@rusland.nl (voor op-maat advies en begeleiding) 

Prijzen vanaf

Vertrek: elke dinsdag en vrijdag
Prijs : € 3.695,- (1 ps.toeslag op aanvraag)

Inbegrepen
Vlucht naar Moskou en terug uit Beijing met KLM, trein Moskou-Beijing op basis van logies in 2ps. coupés; overnachtingen in goede (meestal 4 sterren) hotels op basis van logies en ontbijt in 2ps.-kamers + in Mongolië 2 nachten in gers en 1 nacht in een hotel op basis van vol pension; genoemde excursies onder leiding van professionele Engelstalige plaatselijke gidsen inclusief toegangsgelden; transfers.

Niet inbegrepen
Visa (kunnen door ons verzorgd worden voor de drie landen samen), eventuele verzekeringen.