7-daagse Nederlandstalige culturele groepsreis Moskou en Sint Petersburg, Kremlin en Hermitage

Uitstekend verzorgde cultuurreis met Nederlandstalige reisleiding en verblijf in 4-sterren hotels vanaf € 575,-!!

Moskou en Sint Petersburg behoren tot de mooiste steden van Europa. U maakt uitgebreid kennis met beide metropolen tijdens een stadstour. In Moskou bezoekt u verder het Kremlin en in Sint Petersburg het mooiste museum ter wereld: De Hermitage. Verder staan de Tretjakov Galerij in Moskou en de Petrus- en Paulusvesting in Sint Petersburg op het programma.

Naast deze excursies is het mogelijk de steden op eigen gelegenheid verder te ontdekken of deel te nemen aan optionele excursies. In Moskou kunt u kiezen voor een bezoek aan Sergiev Possad, deel uitmakend van de eeuwenoude Gouden Ring steden rond Moskou. In Sint Petersburg kunt u een rondvaart maken door de grachten, een bezoek brengen aan het zomerpaleis van Peter de Grote en aan het Russisch Museum. Bovendien bieden we de mogelijkheid een voorstelling bij te wonen in twee van de mooiste theaters ter wereld, het Bolsjoj in Moskou en het Mariinski in Sint Petersburg. Muziekliefhebbers kunnen verder een voorstelling bezoeken in de Sjostakovitsj Filharmonie in Sint Petersburg.

U verblijft in prima 4-sterren hotels op basis van logies en ontbijt. Kortom, een prachtige cultuurreis naar twee van de mooiste steden ter wereld.

MOSKOU
De eeuwenoude Russische hoofdstad combineert de rijke Russische geschiedenis met de verworvenheden van de periode na het uiteenvallen van de Sovjetunie. We maken uitgebreid kennis met deze historie waarvan het hart ligt binnen de muren van het Kremlin. We gaan via een poort het Kremlin binnen en zien de stralende rijkdommen van dit gigantische land. Het hele Kremlinterrein is één groot museum.

In de beroemde Tretjakov Galerij treffen we een uitgebreide collectie Russische kunst. Tijdens de rondrit door de stad zien we verschillende andere hoogtepunten zoals de Christus Verlosser Kathedraal, het Bolsjoj Theater en natuurlijk het Rode Plein met de prachtige Basilius Kathedraal. We maken ook kennis met de mooiste metro ter wereld. Tevens staat een optionele excursie naar Sergiev Possad op het programma, het Vaticaan van de Russisch-orthodoxe kerk. Hier bezoeken we het unieke Drievuldigheidsklooster van de Heilige Sergius van Radonezj. Facultatief kan 's avonds een voorstelling bijgewoond worden in het wereldberoemde Bolsjoj Theater (programma nog niet bekend).

Van Moskou reizen we in ongeveer acht uur met een slaaptrein naar Sint Petersburg.

SINT PETERSBURG
Tsaar Peter de Grote was de eerste Russische tsaar die buiten de grenzen van zijn rijk reisde (o.a. naar Nederland en Vlaanderen). Hij leefde van 1672 tot 1725 en bracht zijn reiservaringen mee naar Rusland. In 1703 gaf hij opdracht tot de bouw van een Vesting. We bezoeken deze vesting, die de naam van de apostelen Petrus en Paulus kreeg. De verwevenheid van de Nederlands/Belgische en Russische geschiedenis kunnen we in de stad op verschillende plaatsen zien. Zo zijn de vele grachten gemaakt naar Amsterdams voorbeeld. Tijdens onze stadsbezichtiging maken we onder andere kennis met de hoofdstraat, de Nevski Prospekt, en bezoeken we de Kazan Kathedraal in het centrum van de stad. Het absolute hoogtepunt van ons verblijf in Sint Petersburg is een bezoek aan de Hermitage met onder andere veel werken van Hollandse en Vlaamse meesters. Na een rondleiding kan op eigen gelegenheid verder gedwaald worden langs de vele schitterende schatten die dit museum aan de Neva herbergt.
 
Optionele excursies staan op het programma naar de zomerresidentie van Peter de Grote en het Russisch Museum; verder kan een boottocht door de grachten van Sint Petersburg gemaakt worden. Peterhof, het zomerpaleis van Peter de Grote, is een op Versailles lijkend buitenverblijf met schitterende fonteinen en paleizen, prachtig gelegen aan de Finse Golf.  Het Russisch Museum is het grootste museum van Russische kunst in Sint-Petersburg. Het werd gesticht door Tsaar Alexander III. Het culturele leven van Sint-Petersburg kunt u ervaren tijdens een optioneel bezoek aan het Mariinski-theater en/of de Sjostakovitsj Filharmonie.

Programma

Dag 1:
Vlucht naar keuze van Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Moskou, transfer naar het hotel.

Dag 2:
Tijdens een Stadsbezichtiging maakt u kennis met de hoofdstad van Rusland. 's Middags bezoekt u het Kremlin. Na afloop maakt u kennis met de mooiste metro van de wereld die u ook weer naar het hotel terugbrengt.  's Avonds is er een optionele voorstelling in het Bolsjoj Theater.

Dag 3:
's Ochtends bezoekt u per metro de Tretjakov Galerij, waar o.a. werken van  Malevich, Kandinsky en Chagall te bewonderen zijn. In de middag staat een optionele excursie naar Sergiev Possad op het programma. Transfer naar het station, gevolgd door de treinreis naar Sint-Petersburg.

Dag 4:
Na aankomst staat het ontbijt in een restaurant in Sint-Peterburg voor u gereed. Hierna vindt een uitgebreide stadsbezichtiging plaats inclusief bezoek aan de Petrus en Paulus Vesting en de Kazan Kathedraal. Vanaf 14.00 uur zijn de hotelkamers gereed. Liefhebbers kunnen deelnemen aan een optionele rondvaart door de grachten. 's Avonds is er een optionele voorstelling in de Sjostakovitsj Filharmonie.

Dag 5:
Rondleiding in de Hermitage waar per metro heengegaan wordt.  Optioneel kunt u inschrijven voor een folklore voorstelling met maaltijd in het Nikolayevsky Paleis.

Dag 6:
Vandaag kunt u Sint-Petersburg op eigen gelegenheid verder verkennen of deelnemen aan een facultatieve excursie naar Peterhof, de zomerresidentie van Peter de Grote, prachtig gelegen aan de Finse Golf. Facultatief kunt u eveneens een voorstelling bijwonen in het Mariinski-theater.

Dag 7:
Optionele excursie naar het Russisch Museum. Transfer naar het vliegveld en terugvlucht.

Minimum aantal deelnemers: 10

Deze reis wordt uitgevoerd door Eurocult-Lito Reizen. Zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 

Data en prijzen 2013

28 april: € 639,-
Toeslag 1-persoonskamer: € 249,-

26 mei, 23 juni (Witte Nachten):
€ 699,-
Toeslag 1-persoonskamer: € 325,-

21 juli, 11 augustus:
€ 649,-
Toeslag 1-persoonskamer: € 259,-

1 september: € 639,-
Toeslag 1-persoonskamer: € 249,-

13 oktober, 20 oktober:
€ 575,-
Toeslag 1-persoonskamer: € 229,-

Inbegrepen:
Verblijf in 4-sterrenhotels in zowel Moskou als Sint Petersburg op basis van logies/ontbijt, vervoer volgens programma, nachttrein Moskou – Sint Petersburg in 4-persoons slaapcoupé, Nederlandssprekende gids in Moskou en Sint Petersburg.

Niet inbegrepen:
Vlucht naar Moskou en terug vanuit Sint Petersburg (omdat er verschillende mogelijkheden vanaf diverse luchthavens zijn zoeken wij de voordeligste en voor u meest geschikt verbinding uit; prijzen mogelijk voor € 300,- p.p. afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van boeken), toegangsgelden ter plaatse: € 50,-, optionele programma onderdelen, visum: € 65,-, toeslag 1e klasse in trein: € 125,-.