8-daagse Nederlandstalige kunst- en cultuurreis onder leiding van Hilde van Vlaanderen

Moskou en Sint Petersburg behoren tot de mooiste steden van Europa en hebben zeker op kunst- en cultuurgebied enorm veel te bieden. Onder leiding van Hilde van Vlaanderen maakt u kennis met verschillende aspecten van de grootse Russische cultuur.

In Moskou gaan we naar de oude en nieuwe Tretjakov Galerij (2 verschillende gebouwen). We zien werken van de bekende Russische  iconenschilder Andrej Roebljov en van de schilders Kandinsky, Malevich en Chagall. We maken kennis met de literatuurhistorie door zowel het huis van Tolstoj als dat van Paustovsky te bezoeken. Daarnaast brengen we een bezoek aan het Tolstoj Museum. Optioneel staat een excursie naar Sergiev Posad op het programma. Dit centrum van de Russisch-orthodoxe kerk ligt 70 kilometer buiten Moskou.

Tussen Moskou en Sint Petersburg reizen we met de nachttrein en verblijven we in 4-persoons slaapcoupés. Het is ook mogelijk 1e klasse te reizen (2-persoons slaapcoupé).

In Sint Petersburg worden de huizen en musea van Dostojevski, Poesjkin en Anna Achmatova bezocht en staan het Russisch Museum, het Etnografisch Museum en de Hermitage op het programma.

In de avonduren is het mogelijk optioneel een voorstelling bij te wonen in het Bolsjoj Theater in Moskou en in het Mariinsky Theater in Sint Petersburg. Ter plaatse maken we zoveel mogelijk gebruik van de metro.

Hilde van Vlaanderen
De reis wordt begeleid door Hilde van Vlaanderen. Ze reist al vanaf begin jaren 80 naar Rusland en heeft sindsdien zeer veel kennis opgedaan over het leven in Rusland. Daarnaast is ze goed thuis in de Russische literatuur en heeft ze verschillende aspecten van de Russische kunst bestudeerd. Ze spreekt vloeiend Russisch en geeft cursussen Russische cultuurgeschiedenis in Nijmegen en omgeving (zie ook www.zanimatsa.nl).  Door haar kennis en ervaring en door het feit dat ze Russisch spreekt maakt zij als reisbegeleidster uw reis tot een onvergetelijke ervaring.

Voorafgaand aan de reis vindt een voorlichtingsbijeenkomst plaats. Waar en wanneer deze plaatsheeft wordt later bepaald.

Programma

Dag 1:
Vlucht naar keuze van Amsterdam of Düsseldorf naar Moskou, transfer naar ons 4-sterrenhotel.

Dag 2:
We nemen de metro die vlakbij ons hotel ligt en rijden in een kleine 20 minuten naar het hartje van Moskou. We leren het centrum van de stad te voet kennen en combineren dit met een bezoek aan zowel de oude als de nieuwe Tretyakov Galerij. Voor meer informatie over beide musea kunt u de volgende sites raadplegen.
 
Klik hier voor de officiële website van de Tretyakov Galerij
Klik hier voor een korte impressie van de oude Tretyakov Galerij
Klik hier voor een korte impressie van de nieuwe Tretyakov Galerij
Klik hier voor een uitgebreide impressie van de oude Tretyakov Galerij

Optioneel kunnen we vanavond naar een voorstelling in het Bolsjoj Theater.

Klik hier voor de officiële website van het Bolsjoj Theater. U treft daar tevens het programma aan.

Dag 3:
Het Tolstoj Museum en het Tolstoj Huis zijn gevestigd in 2 verschillende gebouwen die we beide bezoeken. Daarnaast maken we nader kennis met Paustovsky in het huis waar hij heeft gewoond.

Klik hier voor de officiële website van het Tolstoj Museum (alleen in het Russisch)
Klik hier voor een korte impressie van het Tolstoj Museum
Klik hier voor enkele afbeeldingen van het Tolstoj huis
Klik hier voor de officiële website van het Paustovsky Huis (alleen in het Russisch)

Dag 4:
Tijdens deze dag kunnen we kiezen wat we gaan doen. We kunnen Moskou op eigen gelegenheid gaan verkennen of deelnemen aan een optionele excursie naar Sergiev Posad, het centrum van de Russisch orthodoxe kerk.

Klik hier voor Wikipedia informatie over het klooster in Sergiev Posad
Klik hier voor een uitgebreide impressie van Sergiev Posad

Tegen middernacht vertrekt onze slaaptrein naar Sint Petersburg waar de trein 's ochtends aankomt. We verblijven in 4-persoons slaapcoupés. Indien u dit wenst kunt u een 2-persoons slaapcoupé bestellen.

Dag 5:
Vandaag bezoeken we het huis en het museum van één van de belangrijkste Russische auteurs; Dostojevski. Tevens maken we kennis met  Anna Achmatova in het naar deze Russische dichteres genoemde Museum.

Klik hier voor meer informatie over Dostojevski
Klik hier voor meer informatie over Anna Achmatova
Klik hier voor enkele gedichten van Anna Achmatova

Dag 6:

Deze dag staat in het teken van één van de mooiste musea ter wereld, de Hermitage. Het museum met een collectie van zo'n 3 miljoen stukken is gevestigd in het Winterpaleis, prachtig gelegen aan de Neva.

Klik hier voor de officiële website van de Hermitage.
Klik hier voor een korte impressie van de Hermitage.

Optioneel kunt u een voorstelling bijwonen in het Mariinsky Theater, het toonaangevende opera- en ballettheater van Sint Petersburg.

Klik hier voor de officiële website van het Mariinsky Theater. U treft daar tevens het programma aan.

Dag 7:
Vandaag staan het Russisch Museum en het Museum en huis van de grootste Russische dichter Poesjkin op het programma. Het Russisch Museum is in 1895 opgericht bij de kroning van Tsaar Nicolaas de Tweede en het is het grootste museum van Russisch kunst in Sint Petersburg.

Klik hier voor de officiële website van het Russisch Museum
Klik hier voor de officiële website van het Poesjkin Museum

Dag 8:
Tijdens deze laatste ochtend maken we in het Etnografisch museum kennis met de verschillende volkeren die in Rusland wonen. Er zijn meer dan 150 volkeren die in Rusland hun wortels hebben.

Klik hier voor de officiële website van het Etnografisch museum

Na een bezoek aan het museum is er een transfer naar de luchthaven gevolgd door de terugvlucht.

Kleine wijzigingen in het programma zijn mogelijk.
Minimum aantal deelnemers: 10, maximum 24

Deze reis wordt uitgevoerd door Eurocult-Lito Reizen. Zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 

Vertrekdatum en prijzen 2013

TOT 31 JANUARI EURO 50 PP VROEGBOEKKORTING!


6 september € 1.495,-

Toeslag 1-persoonskamer:
€ 295,-

Inbegrepen:
Retourvlucht, verblijf in 4-sterrenhotels in zowel Moskou als Sint Petersburg op basis van logies/ontbijt, vervoer volgens programma, nachttrein Moskou – Sint Petersburg in 4-persoons slaapcoupé, begeleiding door Hilde van Vlaanderen.

Niet inbegrepen:
Entrees, optionele programma onderdelen, metrokaartjes, visum (€ 65,-), toeslag 1e klasse in trein (€ 125,-).