8-daagse culturele groepsreis Moskou - St. Petersburg

De ideale reis voor diegenen die voor het eerst een bezoek brengen aan Rusland

U reist met een klein groepje (10-25 personen) langs de belangrijkste bezienswaardigheden van beide fascinerende wereldsteden. Onderdak is verzorgd in goede middenklasse hotels. Een uitgebreid excursiepakket is inbegrepen inclusief toegangsgelden, evenals 2 diners. U vliegt rechtstreeks met KLM. De reizen staan onder leiding van deskundige en enthousiaste lokale Nederlandstalige gidsen.

Programma

Dag 1:
Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Moskou met KLM, gevolgd door transfer naar hotel Cosmos***+ (of gelijkwaardig). Hotel Cosmos is een goed middenklasse hotel met veel faciliteiten op 15 minuten per metro van het Rode Plein. Diner in het hotel. 

Dag 2:
De dag begint met een bezoek aan enkele van de mooiste metrostations van Moskou. De metro van Moskou heeft een lengte van 300 kilometer en wordt op werkdagen gebruikt door meer dan 10 miljoen passagiers! Veel stations zijn rijk gedecoreerd met vooral kunst uit de communistische tijd. U stapt tenslotte uit bij het station bij het imposante Rode Plein. Voor de meeste Russen is het Rode Plein niet alleen het hart van Moskou, maar ook het hart van Rusland. Hier bevindt zich het historisch machtscentrum van het land, het Kremlin. Vanwege de aanwezigheid van de indrukwekkende, veelkleurige Basilius-kathedraal wordt het plein sinds de 17e eeuw ook wel het Mooie Plein genoemd. In de jaren 1993-1996 zijn de Voskresenskipoort en de Kazankathedraal herbouwd en heeft het plein zijn historische aanblik teruggekregen. Aan de noordzijde staat het Nationaal Historisch Museum. Verder vormt het luxe warenhuis GUM de afscheiding van het plein. Voor het Kremlin staat het Mausoleum van Lenin. Sinds 1990 prijkt het Rode Plein op de Unesco Werelderfgoedlijst. Na alle bezienswaardigheden van het plein bekeken te hebben betreedt u het Kremlin zelf waar u uitgebreid zult worden rondgeleid. Het Kremlin is de zetel van de regering van de Russische Federatie en vroeger van de Sovjetunie. Daarnaast herbergt het een theater, een museum en talrijke andere bezienswaardigheden, zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en diverse kathedralen en paleizen. Terug naar het hotel reist u weer per metro.

Dag 3:
U maakt een uitgebreide stadsrondrit langs belangrijke gebouwen, kerken, pleinen, bruggen en monumenten. De imposante Christus-Verlosser kathedraal zal zeker indruk op u maken evenals het Novodevitsji Klooster met zijn grootse historie. Deze ochtendtour eindigt op het Rode Plein. 's Middags bent u vrij om de stad op eigen houtje verder te verkennen. In de loop van de avond wordt u naar het station gebracht vanwaar de nachttrein naar Sint Petersburg vertrekt. U reist in vierpersoonsslaapcoupés (2e klas); op verzoek is het mogelijk een 1e klas coupé voor 2 personen te boeken. Zo'n treinreis is een belevenis op zich. Een trein is vanzelfsprekend geen hotel, maar de geriefelijkheid van de slaapplaatsen doet niet onder voor die van West-Europese treinen. 

Dag 4:
's Morgens vroeg komt de trein aan op het Moskovskiy station in Sint Petersburg, waar kamers gereserveerd zijn in Hotel Oktyabrskaya***+ in het hartje van de stad (of gelijkwaardig). Dit hotel ligt aan de Nevski Prospekt, de hoofdstraat van Sint Petersburg. U maakt 's morgens een rondrit langs de hoogtepunten van Sint Petersburg, zoals het Paleisplein met het Winterpaleis (waar de Hermitage gevestigd is), de Admiraliteit en pantserkruiser Aurora. Vervolgens wordt u naar de Petrus en Paulus Vesting gebracht, het oude hart van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid van de vesting is de Petrus en Paulus Kathedraal met zijn zeer fijne 122 meter hoge torenspits. In de vesting bevinden zich verder enkele musea en een gevangenis, waar de schrijvers Gorki en Dostojevski en duizenden politieke gevangenen opgesloten hebben gezeten. De middag is vrij om wat te rusten of de stad op eigen houtje verder te verkennen. Vandaag is ook het diner in het hotel inbegrepen.

Dag 5:
De bus brengt u vandaag naar Poesjkin, zo'n dertig kilometer buiten Sint Petersburg, voor een bezoek aan het paleis dat Catharina de Grote in de 18e eeuw liet bouwen. Dit paleis heeft lang dienst gedaan als zomerresidentie van de tsaren. Zeer bijzonder zijn de grote balzaal en de fameuze Barnsteenkamer. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Rastrelli in een weelderige rococostijl, die Catharina de Grote echter niet beviel. Daarom liet zij een bescheiden gebouw ontwerpen in Griekse stijl waar zij zelf woonde. Vervolgens gaat u naar het Alexander Nevski-klooster. In 1797 kreeg dit klooster de status van Lavra. Op de bijbehorende begraafplaats liggen beroemde kunstenaars als Tsjaikovski en Dostojevski begraven. De terugreis naar het hotel is per metro. 

Dag 6:
Vandaag staat een bezoek aan de Hermitage op het programma, zonder meer één van de belangrijkste musea ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters, waaronder Rembrandt en Rubens en belangrijke schilderijen van diverse Franse impressionisten. Verder ziet u werk van Leonardo da Vinci, Titiaan en Michelangelo. Tegenwoordig bevat de collectie van de Hermitage meer dan driemiljoen stukken! 's Middags bestaat de mogelijkheid in het museum te blijven. Optioneel is het mogelijk een boottocht te maken door de grachten.

Dag 7:

Vandaag is een vrije dag om individueel Sint Petersburg verder te ontdekken.

Dag 8:
Na het ontbijt wordt u naar Pavlovsk gebracht. In 1777 schonk Catharina de Grote een stuk land aan haar pasgeboren zoon Pavel. Enkele jaren later kreeg de Schotse architect Cameron opdracht om een fort te bouwen op deze locatie. Hij ontwierp een indrukwekkend neoclassicistisch paleis met daarbij een schitterend park met Engelse tuin. 

Na dit bezoek brengt de bus u naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht met KLM.

Deze reis wordt uitgevoerd door Eurocult-Lito Reizen. Zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 

Vertrekdata en prijzen 2014

1 mei: € 1.198,-
8 mei: € 1.245,- 
22 mei, 12 juni: € 1.279,- 
3 en 24 juli,  7 en 21 augustus: € 1.198,- 
4 en 18 september, 9 oktober: € 1.245,-

Toeslag 1-ps.kamer: 

1 mei, 3, 24 juli, 7, 21 augustus: € 195,-
8 mei, 4, 18 september, 9 oktober: € 225,- 
22 mei, 12 juni: € 295,-

Toeslag 1e klas coupé (voor 2 personen) in de nachttrein: € 130,- p.p.

Inbegrepen 
KLM vluchten, transfers, accommodatie met ontbijt, 2 diners, programma, alle vervoer, excursies inclusief toegangsgelden, Nederlandstalige begeleiding.

Niet inbegrepen
Visum (kan door ons verzorgd worden), metrokaartjes, optionele excursies.