6-daagse culturele groepsreis Sint Petersburg

Deze reis laat u in korte tijd intensief kennismaken met één van de mooiste steden van de wereld. U vliegt met KLM en wordt begeleid door een enthousiaste en deskundige Nederlandstalige reisbegeleider.

Programma

Dag 1:
Rechtstreekse vlucht naar Sint Petersburg met KLM; na aankomst wordt u naar Hotel Oktyabrskaya ***+ (of gelijkwaardig) in het centrum gebracht, waar u vijf nachten verblijft. Vanavond is het diner inbegrepen. 

Dag 2:
Tijdens een stadsrondrit krijgt u de hoogtepunten van Sint Petersburg te zien, zoals het Paleisplein met het Winterpaleis (waar de Hermitage gevestigd is), de Admiraliteit, pantserkruiser Aurora en het standbeeld van Peter de Grote. Tevens bezoekt u de Petrus en Paulus Vesting, het oudste deel van de stad, en de gelijknamige kathedraal, waar onder andere Peter de Grote en verschillende leden van de tsarenfamilie Romanov begraven liggen. Vervolgens maakt u een wandeling over de hoofdstraat Nevski Prospekt en bezoekt u de Kazan Kathedraal. De dag wordt afgesloten met een tour langs enkele van de mooiste metrostations en een bezoek aan het Alexander Nevski klooster. Dit is één van de weinige orthodoxe kloosters die de eretitel 'lavra' heeft gekregen. Het klooster is nog steeds in gebruik. Op de begraafplaats liggen beroemde kunstenaars als Tsjaikovski en Dostojevski begraven. De terugreis naar het hotel is per metro, net als in Moskou van hoge kwaliteit en met prachtige stations. 

Dag 3:
Vandaag staat een bezoek aan de Hermitage op het programma, zonder meer één van de belangrijkste musea ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters, waaronder Rembrandt en Rubens en belangrijke schilderijen van diverse Franse impressionisten. Verder kunt u werk aanschouwen van o.a. Leonardo da Vinci, Titiaan en Michelangelo. Tegenwoordig bevat de collectie van de Hermitage meer dan drie miljoen stukken! 's Middags kunt u in het museum blijven, op eigen houtje de stad verkennen of optioneel een rondvaart door de grachten maken.

Dag 4:
In Poesjkin, even buiten Sint Petersburg, bezoekt u het indrukwekkende barokke paleis dat Catharina de Grote in de 18e eeuw liet bouwen door Rastrelli. Dit paleis heeft lange tijd dienst gedaan als zomerresidentie van de tsaren. 's Middags staat een bezoek aan het Russisch Museum op het programma. Dit museum bezit één van de grootste collecties Russische kunst ter wereld. 

Dag 5:

Vandaag heeft u de mogelijkheid om Sint Petersburg individueel verder te ontdekken. U kunt ook deelnemen aan een facultatieve excursie naar het paleis en de tuinen in Petrodvorets (Peterhof), ook wel 'Russisch Versailles' genoemd. 

Dag 6:
Na het ontbijt wordt u naar Pavlovsk gebracht. In 1777 schonk Catharina de Grote een stuk land aan haar pasgeboren zoon Pavel. Enkele jaren later kreeg de Schotse architect Cameron opdracht om een fort te bouwen op deze locatie. Hij ontwierp een indrukwekkend neoclassicistisch paleis met daarbij een schitterend park met Engelse tuin. 

Na dit bezoek brengt de bus u naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht met KLM.

Deze reis wordt uitgevoerd door Eurocult-Lito Reizen. Zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 

Vertrekdata en prijzen 2014

28 april, 5 mei: €895,- 
19 mei: €925,- 
9 juni: €975,- 
1 en 21 juli, 11 en 25 augustus: €895,- 
15 september, 13 oktober: €925,-

 Toeslag eenpersoonskamer: 
28 april, 5 mei, 1 en 21 juli, 11 en 25 augustus: €175,- 
19 mei, 15 september, 13 oktober: €200,- 
9 juni: €290,-

Inbegrepen
Vluchten met KLM, transfers, accommodatie met ontbijt, 1 diner, vervoer, excursies inclusief toegangsgelden, Nederlandstalige begeleiding. 

Niet inbegrepen 
Visum (kan door ons verzorgd worden), metrokaartjes, optionele excursie.