Transmongolië-Expres 20-daagse groepsreis

Reis met één van de beroemdste lange afstandstreinen ter wereld door Siberië en Mongolië

Deze groepsreis laat u kennismaken met de hoogtepunten van de Transmongolië route. U bezoekt eerst de fascinerende wereldstad Moskou. Na 4 nachten in de trein arriveert u in het hart van Siberië. Hier staan Irkoetsk en het prachtige Baikalmeer op het programma. Vervolgens brengt de trein u naar een totaal andere wereld: Mongolië, zonder twijfel één van de mooiste landen van de wereld. Na nog een laatste nacht in de trein komt u aan in Beijing en krijgt u opnieuw een andere cultuur voorgeschoteld. Deze reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisleider. 

Soms wordt deze trein verward met de Transsiberië-Expres, die vanaf Irkutsk naar Vladivostok rijdt.

Programma

Dag 1 – dag 4: We vliegen naar Moskou waar we drie nachten verblijven. Op de luchthaven staat vervoer klaar om iedereen naar het hotel te brengen. Onder leiding van de reisbegeleider bekijken we enkele van de hoogtepunten van Moskou, zoals het Rode Plein met het Kremlin, de Basiliuskathedraal, het imponerende warenhuis Goem en het Mausoleum van Lenin. Optioneel kan op dag 2 's middags het Kremlin met zijn kunstschatten ook uitgebreid van binnen bezocht worden onder leiding van een professionele Russische gids (halve dag € 49,-). Op de derde dag bezoeken we enkele van de mooiste metrostations van de wereldberoemde metro van Moskou en de Arbat, de levendige hoofdstraat van de stad. De mogelijkheid bestaat ook om de stad op eigen houtje of in overleg met de reisbegeleider verder te verkennen. Moskou heeft zo veel te bieden, dat 3 dagen eigenlijk te kort zijn.

Dag 4 – dag 8: In de loop van dag 4 stappen we op de trein die ons in ruim drie etmalen naar Irkoetsk brengt, één van de oudste en interessantste Siberische steden.

Dag 8 – dag 10: We bezichtigen deze fascinerende stad op dag 10, maar verblijven aan het 70 kilometer verderop gelegen Baikalmeer met zijn unieke flora en fauna. Hier kunnen we wandelen, een boottocht maken en genieten van het schitterende landschap.

Dag 10 – dag 12: In de loop van de avond van dag 10 stappen we weer in de trein die ons twee nachten en één dag later op de ochtend van dag 12 afzet in een compleet andere wereld: Mongolië.

Dag 12 – dag 15: Het deel van de reis in Mongolië is op basis van vol pension. Na aankomst worden we naar het Terelj Nationaal Park gebracht (rond 70 km.) met onderweg stops bij Turtle Rock en de boeddhistische Arayabal tempel. We verblijven 2 nachten in een ger (traditionele tent) in één van de beste ger kampen van het land. De lokale gids brengt ons naar een nomaden familie die paarden fokt. Hier wordt een traditionele Mongoolse lunch voorgeschoteld. Terug in Oelan Bator staat een excursie op het programma naar het indrukwekkende Gandan klooster en het Bogd Gegen Winterpaleis; we nemen afscheid van Mongolië met een diner in de stad. De laatste nacht verblijven we in een hotel.

Dag 15 – dag 16: Op dag 15 vertrekt de trein vroeg in de ochtend richting Beijing, waar we een dag later in de loop van de middag arriveren. We reizen door de Gobi woestijn en aangekomen in China kunnen we al stukken van de Grote Muur zien.

Dag 16 – dag 20: We verblijven vier nachten in de Chinese hoofdstad. Optioneel kan onder leiding van een professionele Chinese gids een bezoek gebracht worden aan het Plein van de Hemelse Vrede met de Verboden Stad (halve dag € 49,-) en/of de Chinese Muur, de Ming Tomben + de Sacred Road (hele dag met lunch € 99,-). In overleg met de reisbegeleider kunnen ook andere programma onderdelen ingebouwd worden. Op de laatste dag worden we naar de luchthaven vervoerd voor de terugvlucht.

Email ons voor het uitgebreide dagprogramma.

Het is mogelijk dat ter plaatse kleine wijzigingen in het programma worden aangebracht. De reis is gebaseerd op verblijf in 2e klas coupés; hierin reizen 4 personen. Vanzelfsprekend wordt u wanneer dat mogelijk is in een coupé geplaatst met andere mensen van de groep. Wanneer u meer privacy wenst bestaat ook de mogelijkheid om een coupé voor 2 personen te reserveren; dat is wanneer mogelijk een 1e klas coupé; helaas zijn die niet altijd voorhanden, in zo'n geval wordt een complete 4 persoonscoupé geboekt voor gebruik door 2 personen.

Deze reis wordt uitgevoerd door Eurocult-Lito Reizen. Zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 

Reisdata en prijzen

TOT 31 JANUARI EURO 50 PP VROEGBOEKKORTING!

14 juli
25 augustus
 
Prijs:  vanaf € 2.495,-
toeslag 1-ps.kamer in de hotels: € 295,-
Bovenstaande tarieven zijn op basis van 2e klas coupés;

Toeslag 1e klas cq 2ps.coupés: € 498,- pp.

Voor deze reizen geldt een minimum van 6 deelnemers en een maximum van 20.  

Inbegrepen
Vlucht naar Moskou en terug uit Beijing, luchthavenbelasting en andere taxen/toeslagen, trein Moskou-Beijing op basis van logies in 4ps. coupés met stops in Irkoetsk en Oelan Bator; overnachtingen in toeristenklasse accommodatie op basis van logies en ontbijt in 2ps.-kamers + in Mongolië 2 nachten in gers op basis van vol pension; begeleiding door Nederlandstalige reisbegeleider; transfers; excursieprogramma Moskou (Rode Plein en omgeving; metro), Irkoetsk (stadsbezichtiging), Terelj Nationaal Park en Oelan Bator.

Niet inbegrepen
Optionele excursies (deze dienen van tevoren geboekt te worden!), visa (kunnen door ons verzorgd worden voor € 249,- voor de drie landen samen), eventuele verzekeringen.