Tsarendroom, luxe cruise tussen Moskou en Sint Petersburg

Er zijn vrijwel geen echt luxe cruiseschepen die tussen Moskou en Sint Petersburg varen. Uitzondering vormt de MS Volga Dream. De cruise zelf duurt zeven dagen. In Moskou en Sint Petersburg verblijft u voor het begin en aan het einde van de cruise in uitstekende centraal gelegen hotels, zodat u niet telkens van de haven naar het centrum hoeft te reizen. De begeleiding op deze cruises is Engels- of Duitstalig (naar keuze). 

De MS Volga Dream

Het schip heeft 56 comfortabele hutten voor maximaal 109 passagiers. De bemanning bestaat uit 60 personen. Op sun deck, promenade deck en main deck beschikken de hutten over grote panorama vensters. Op het cabin deck zijn de hutten voorzien van patrijspoorten. Alle hutten hebben airconditioning, minibar, kluis, telefoon en TV met internationale programma's. De uitstekende keuken biedt een ruime keus aan Russische en internationale gerechten. Niet-alcoholische drankjes, bier en wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijden. Aan boord is geregeld live muziek en verder kunt u gebruik maken van bibliotheek, thee en koffie corner (24 uur), kapper, fitness, sauna, massage, wasserette. Tevens is eerste hulp aan boord.

Programma 12-daagse cruises Moskou – Sint Petersburg (of omgekeerd)

Moskou-Oeglitsj-Jaroslavl-Goritsi-Kizhi-Mandrogi-Sint Petersburg (of omgekeerd) 

Dag 1:
U wordt op de luchthaven van Moskou opgehaald en naar Hotel Marriott Royal Aurora***** gebracht. Het hotel ligt hartje centrum vlakbij het Bolsjoj Theater en het Kremlin.

Dag 2:
U wordt uitgebreid rondgeleid in de Russische hoofdstad langs o.a. het indrukwekkende Rode Plein met de St. Basilius Kathedraal, de Christus-Verlosser kerk en het kerkhof bij het Novodevitsji Klooster. Tevens staat een rit langs enkele van de mooiste metrostations op het programma. Na de lunch in een lokaal restaurant gaat u naar de Tretjakov Galerij met zijn indrukwekkende iconencollectie en meesterwerken uit de Russische schilderkunst. 

Dag 3:
's Ochtends staat een uitgebreide excursie naar het Kremlin op het programma inclusief een bezoek aan twee kathedralen en de uit 1485 stammende Wapenkamer. Na de lunch gaat u aan boord van de Volga Dream. Uw drijvende hotel verlaat de haven van Moskou en de cruise naar Sint Petersburg begint.  

Dag 4:
De MS Volga Dream arriveert in Oeglitsj, één van de oudste steden van Rusland (1148) en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Hier vond tsarevits Dimitri Ivanovitsj de dood, waarschijnlijk in een vlaag van razernij vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetriuskerk idyllisch gelegen aan de oevers van de Wolga. 

Dag 5:
Het schip legt aan in Jaroslavl, één van de mooiste steden van de Gouden Ring. U maakt kennis met deze duizendjarige stad, rijk aan historische en culturele monumenten. U bezoekt onder andere de Eliaskerk. Tevens woont u een receptie bij in het gouverneurshuis. 

Dag 6:
Goritsi, een typisch Russisch plattelandsdorp, is de volgende stopplaats. Van hier uit bezoekt u het Kirillo-Belozerski klooster, één van de beroemdste kloosters van Rusland en tegenwoordig in gebruik als museum voor Russische iconografie.

Dag 7: 
Het schip komt aan op Kizhi, een schitterend eiland in het noordelijk gedeelte van het Onegameer, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt het Openluchtmuseum, waarvan alle gebouwen uit hout zijn opgetrokken. Dat geldt ook voor de  bijzondere kerk op Kizhi, die vervaardigd is zonder een enkele spijker.

Dag 8:
Via de mooie rivier de Svir, die het Onegameer met het Ladogameer verbindt, komt u aan in Mandrogi. In dit houten dorp heeft u de mogelijkheid Russische souvenirs te kopen, Russische lekkernijen te proeven en het Wodkamuseum te bezoeken. 

Dag 9:
Na aankomst in Sint Petersburg maakt u een uitgebreide stadsrondrit langs onder andere de Nevski Prospekt, de Sint Isaakkathedraal en de mooi gelegen Bloedkerk. U bezoekt tevens de Peter en Paul Vesting, het hart van de oude stad. Na de lunch bezoekt u de Hermitage, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. U overnacht in Hotel Kempinski Moika 22*****, centraal gelegen in de buurt van de Hermitage en de Nevski Prospekt.

Dag 10:
Vandaag maakt u een excursie naar Peterhof, het zomerpaleis van Peter de Grote met zijn prachtige tuin en fonteinen.

Dag 11:

's Morgens bezoekt u het Paleis van Catharina de Grote in Tsarskoje Selo (Tsarendorp). Het paleis, bekend vanwege zijn grote balzaal met prachtig beschilderd plafond en de gereconstrueerde Barnsteenkamer, is ontworpen door de Italiaanse architect Rastrelli in een weelderige rococostijl. De lunch wordt genuttigd in een traditioneel Russisch loghouse.

Dag 12:
U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht. Het programma van de reis van Sint Petersburg naar Moskou is hetzelfde, maar dan omgekeerd. Het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

Platina programma

Het is ook mogelijk deze reis te maken en te kiezen voor het zogenaamde platina programma. Dit houdt in dat u in Moskou en Sint Petersburg in deluxe hotels verblijft. In Moskou is dit. In Moskou is dit  Hotel Ararat Park Hyatt***** en in Sint Petersburg Grand Hotel Europe*****
De excursies vinden plaats in groepjes van maximaal 15 personen (i.p.v. max. 25). U bezoekt bovendien het Tolstoi Museum in Moskou, u krijgt een speciale vroege entree in de Hermitage, de excursie naar het Yusupov paleis is inbegrepen en u maakt een rondvaart door de grachten van Sint Petersburg.

Deze reis wordt uitgevoerd door Eurocult-Lito Reizen. Zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 

Vertrekdata en prijzen pp (mail voor prijzen, aanbiedingen en begeleiding)

12-dagen Moskou – Sint Petersburg
24 mei
6 juni, 21 juni
3 juli, 28 juli
9 augustus, 21 augustus
5 september. 

12-dagen Sint Petersburg – Moskou 
16 mei, 29 mei 
26 juni 
21 juli 
2 augustus, 14 augustus.  

Hut 101 tot 108, cabin deck
Vertrek uit: 
St. Petersburg € 3.195,- 
Moskou € 3.395,-
Twin bed 

Hut 201 tot 210, main deck
Vertrek uit:
St. Petersburg € 3.695,- 
Moskou € 3.895,- 
Superior stateroom, twin bed 

Hut 301 tot 315, 317 tot 324, promenade deck 
Vertrek uit:
St. Petersburg € 4.045,- 
Moskou € 4.245,- 
Deluxe stateroom, 2-pers. bed 

Hut 406 tot 409, 411, 412, sun deck 
Vertrek uit: 
St. Petersburg € 4.145,- 
Moskou € 4.345,- 
Deluxe stateroom, twin bed

Hut 316, 405, promenade en sun deck
Vertrek uit: 
St. Petersburg € 4.945,-
Moskou € 5.145,-
Junior suite, 2-pers. bed   

Hut 0402 tot 404, sun deck
Vertrek uit:
St. Petersburg € 5.445,- 
Moskou € 5.645,- 
Deluxe junior suite, 2-pers. bed

Hut 300, promenade deck 
Vertrek uit: 
St. Petersburg € 6.645,- 
Moskou € 6.845,- 
Owners suite, 2-pers. bed 

Hut 325 en 326, promenade deck 
Vertrek uit:
St. Petersburg € 4.785,- 
Moskou € 4.985,- 
Standard single 

Hut 410, sun deck
Vertrek uit: 
St. Petersburg € 5.285,- 
Moskou € 5.485,- 
Deluxe single 

Toeslag Platinum programma € 800,- 

Het is ook mogelijk een tweepersoonshut voor enkel gebruik te boeken; prijzen op aanvraag. 

Inbegrepen 
Retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel met KLM/Air France (R-,V- of G-klasse); transfers; accommodatie in tweepersoonsbuitenhutten met badkamer/toilet; 5 nachten luxe hotels in Moskou en Sint Petersburg; maaltijden: dag 2 ontbijt en lunch, dag 3 t/m 8 vol pension, dag 9 t/m 11 ontbijt en lunch, dag 12 ontbijt; op het schip maaltijden inclusief soft drinks (frisdrank), bier, wijn; Engels- of Duitstalige begeleiding aan boord (naar keuze); excursieprogramma inclusief toegangsgelden (max. 25 personen per groep); programma en faciliteiten aan boord. 

Niet inbegrepen 
Visum (kan door ons verzorgd worden), fooien, optionele excursies.