9-daagse groepsreis Rusland Memorial route WO2: Leningrad, Moskva en Stalingrad


Zeventig jaar geleden zorgde de slag bij Stalingrad voor een ommekeer in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze reis bezoekt u enkele van de belangrijkste plekken waar de strijd tussen Russen en Duitsers zich afspeelde. Daarnaast kunt u optioneel deelnemen aan excursies naar enkele van de meest indrukwekkende exponenten van de rijke Russische cultuur.

De reis wordt begeleid door een Nederlands sprekende gids die een bijzondere interesse aan de dag legt voor deze ingrijpende periode uit de wereldgeschiedenis.

Programma

Dag 1 – 4 mei
U vliegt naar St Petersburg, waar u opgehaald wordt en naar uw hotel gebracht. ’s Avonds volgt een welkomstbijeenkomst.  

Dag 2 – 5 mei
’s Morgens gaat u naar de repetitie voor de Overwinningsparade in Sint Petersburg. Om 13:00 uur kunt u optioneel een begeleid bezoek brengen aan de Hermitage, één van de grootste en mooiste musea ter wereld. Aansluitend vindt om 15:30 uur een optionele stadsrondrit plaats inclusief bezoek aan de Peter en Paul Vesting, het oude hart van de stad.  

Dag 3 – 6 mei
Vandaag bezoekt u het Museum van de Verdediging en het Beleg van Leningrad. Vervolgens gaat u naar de pantserkruiser Aurora, weliswaar niet uit WO 2, maar als symbool van de Russische revolutie niet te missen. In de loop van de avond wordt u naar het station gebracht vanwaar u per nachttrein naar Moskou reist.  

Dag 4 – 7 mei
Na aankomst wordt u naar uw hotel vervoerd. Optioneel kunt u deelnemen aan een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden met bezoek aan het Novodevitsji-klooster.  

Dag 5 - 8 mei
Eerst bezoekt u de Preobrazhenskoye begraafplaats, waar meer dan 10.000 soldaten uit het Rode Leger een laatste rustplaats gevonden hebben. Aansluitend gaat u naar het Museum van de Grote Patriottische Oorlog, de Synagoge met het Holocaustmuseum en de Moskee voor Gesneuvelde Islamitische Soldaten.

Dag 6 – 9 mei
Helaas is het niet mogelijk tijdens de Overwinningsparade het Rode Plein te betreden. Er zal daarom een plek langs de route gezocht worden. Aansluitend wordt u naar het Overwinningspark gebracht waar de hele dag festiviteiten plaatsvinden.

Dag 7 – 10 mei
Optioneel kunt u ‘s morgens de mooiste metrostations van Moskou bekijken, gevolgd door een bezoek aan het Rode Plein + Kremlin.
Later wordt u naar de luchthaven gebracht vanwaar u naar Volgograd vliegt, waar u wederom wordt opgehaald en naar uw hotel vervoerd.

Dag 8 – 11 mei
Eerst gaat u naar Mamajev Koergan; het gigantische standbeeld Het Moederland Roept is één van de beroemdste oorlogsmonumenten ter wereld. Later brengt u een bezoek aan enkele memorabele plekken, zoals de Graanmolen, de Rode Tractorfabriek en het Panorama-museum.

Dag 9 – 12 mei
U bezoekt het dorp Rossoshki waar een gecombineerde Russische/Duitse begraafplaats is, alvorens u naar de luchthaven van Volgograd vervoerd wordt voor de terugvlucht (via Moskou).

De mogelijkheid bestaat dat ter plaatse kleine wijzigingen aangebracht worden in het programma.

Deze reis wordt uitgevoerd door Eurocult-Lito Reizen. Zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 

Vertrekdata en prijzen 2013

TOT 31 JANUARI EURO 50 PP VROEGBOEKKORTING!

Vertrekdatum:
4 mei 2013

Prijs pp: € 1.695,-
toeslag 1ps.kamer: € 298,-

Inbegrepen:
Vluchten Amsterdam-St Petersburg, Moskou-Volgograd, Volgograd-Moskou en Moskou-Amsterdam; nachttrein St Petersburg-Moskou (4 persoonsslaapcoupé); treintickets Sint Petersburg – Moskou (2e klas); 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt; genoemde excursies inclusief toegangsgelden, vervoer en plaatselijke Engelstalige gidsen

Optioneel:
Genoemde optionele excursies:
Hermitage: €49,-,
Stadsrondrit Sint Petersburg + Peter en Paul Vesting: € 39,- ,
Stadsrondrit Moskou + Novodevitsji klooster: €39,-,
Metro + Kremlin: € 39,- ;
visumverzorging: € 65,-;
1e klas (2ps. coupé) in de trein: € 75,-;
eventuele verzekeringen