11- en 12-daagse Nederlandstalige cruises Moskou – Sint Petersburg op de MS Shaskov (Nederlandstalig)

Moskou-Oeglitsj-Jaroslavl-Goritsi-Kizhi-Mandrogi-Sint Petersburg (of omgekeerd)

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze eigen Nederlandstalige begeleider die u de hele reis terzijde zal staan en wordt u per bus naar het cruiseschip gebracht. Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor Sint Petersburg en Moskou, maar ook andere interessante steden en dorpen worden aangedaan. Vanuit elke aanleghaven zijn Nederlandstalige excursies inbegrepen; daarnaast is het mogelijk om aan boord extra excursies te boeken (aangeboden door de Russische rederij). Een bezoek aan een theater of circus kan onder andere tot dit extra aanbod behoren. Indien de bezienswaardigheden niet op loopafstand zijn, staat er altijd een bus voor u klaar. De cruises zijn geheel verzorgd, alle maaltijden zijn inbegrepen. De boot vaart voornamelijk 's nachts, maar soms ook een gedeelte van de dag. Gezeten op het zonnedek kunt u dan in alle rust het uitgestrekte Russische landschap bewonderen, maar u kunt ook deelnemen aan activiteiten aan boord. 

Kortom: een cruise als deze biedt alle ingrediënten voor een complete, onvergetelijke vakantie. 

Rechtstreekse vliegtickets met KLM

Rechtstreekse vliegtickets met KLM (G-, V- of R-klasse) vanaf Amsterdam zijn inbegrepen.Tevens is het mogelijk op aanvraag van een andere luchthaven te vertrekken, zoals Brussel of Düsseldorf. Normaal gesproken kan dat voor hetzelfde tarief. Het is mogelijk uw verblijf op individuele basis te verlengen in Moskou en/of Sint Petersburg.

De MS Shashkov


De Shashkov behoort tot de betere cruiseschepen die de route tussen Moskou en Sint Petersburg afleggen. Het schip is van het type Projekt 302, het nieuwste en daarmee ook het modernste type cruisevaartuig. De Shashkov is gebouwd in Duitsland. Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip. Op de Shashkov kunt u bovendien kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het middendek en het hoofddek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een groot panoramavenster en een koelkast! De 2-persoons hutten variëren in grootte en zijn tussen de 4,1 en 4,75 meter lang en tussen de 2,0 en 2,2 meter breed. De 1-persoons hutten liggen op het bootdek en zijn 4,0 bij 1,65 meter. De indeling van de hutten wordt bepaald door de rederij. Tevens is het mogelijk een suite op het bootdek te boeken. Er zijn slechts 2 suites op het schip. De afmetingen van de slaapkamer zijn 3,65 bij 2,65 meter en van de woonkamer 4,65 bij 3,70 meter. De suite heeft een tweepersoons bed 2,20 bij 1,62. Aan boord treft u onder andere een restaurant, 2 bars, een souvenirwinkel, een eerstehulppost, een solarium/sauna en een strijkkamer aan. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften. De cruises van 15 juli en 5 augustus worden uitgevoerd op het vergelijkbare schip de MS Chernishevsky. 

Nederlandstalige reisleiding

Tijdens de 12-daagse cruises wordt u begeleid door onze Nederlandstalige reisleiding. Hij/zij zorgt er voor dat u meer aan de weet komt over verschillende aspecten van het huidige Rusland. Onze reisleiders hebben veel kennis van Rusland en zullen u daar tijdens de reis deelgenoot van maken. Bovendien kunt u altijd op onze reisleiding terugvallen.

Programma 12-daagse cruise Moskou – Sint Petersburg
(onder voorbehoud)

MOSKOU


Dag 1:

U wordt op de luchthaven van Moskou opgehaald en naar het schip gebracht, waar u door de bemanning ontvangen wordt. U krijgt informatie over de reis en over de optionele excursies. Vervolgens wordt het diner geserveerd. Mocht u laat (na het diner) arriveren dan staat er een maaltijdpakket voor u klaar. In de avonduren kunt u genieten van live muziek in de bar.

Dag 2:

Vandaag maakt u uitgebreid kennis met de hoofdstad van het grootste land van de wereld.'s Ochtends staat een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou op het programma. U ziet de Leningradsky Avenue, Tverskaya straat, het Manege Plein en het KGB gebouw. Op het Rode Plein heeft u tijd om rond te kijken. Er is hier genoeg te zien, zoals het luxe warenhuis GUM, het Historisch Museum, de veelkleurige Basiliuskathedraal, de muren en torens van het Kremlin en het Mausoleum van Lenin. Om geen tijd te verspillen wordt de lunch in het centrum van Moskou genuttigd. Rond 14:30 uur betreedt u de muren van het Kremlin voor een rondleiding. Het Kremlin van Moskou is het geografisch en historisch centrum van de Russische hoofdstad. De naam Kremlin is afgeleid van het Russische woord kreml, dat versterkte stadskern betekent. Het Kremlin van Moskou ligt aan het Rode Plein, op de linkeroever van de rivier de Moskva. Het is de zetel van de regering van de Russische Federatie en vroeger van de Sovjetunie. Het Kremlin in Moskou herbergt een theater, een wapenkamer en talrijke andere bezienswaardigheden, zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en diverse kathedralen en paleizen. Optioneel kunt u de wapenkamer bezoeken (van tevoren in Nederland te boeken).In de avond staan verschillende optionele excursies op het programma: nationale folklore show Kostroma (van half juni tot half september), circus (van tevoren in Nederland te boeken) of Moscow by night + metro.

Dag 3:
Vandaag heeft u de keuze om Moskou op eigen gelegenheid te verkennen (er wordt een optionele transfer naar de stad v.v. verzorgd) of deel te nemen aan één van de optionele excursies. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden: Sergiev Posad (het centrum van de Russisch-orthodoxe kerk 70 kilomter buiten Moskou), de Tretjakov Galerij (het belangrijkste kunstmuseum van Moskou) of het Novodevitsji Klooster.Om 13:30 uur staat na de excursie de lunch aan boord voor u klaar. Om 17:15 uur moet iedereen aan boord zijn en vertrekt het schip vanuit de haven van Moskou.Na het vertrek worden de kapitein en zijn bemanning aan u voorgesteld onder het genot van een welkomstcocktail. Na het diner kunt u een concert bijwonen en naar muziek in de bar luisteren.

OEGLITSj

Dag 4:
De MS Shashkov vaart verder; in de ochtend kunt u genieten van het Russische landschap. U kunt deelnemen aan een bijeenkomst aan boord waarover uw reisleider u nader zal inlichten.Naar verwachting rond 16:00 uur arriveert u in Oeglitsj, één van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Oeglitsj werd gesticht in 1148. Hier vond tsarevits Dimitri Ivanovitsj de dood, waarschijnlijk in een vlaag van razernij vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het enorme bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk vormt tegenwoordig samen met het Kremlin één van de bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetriuskerk idyllisch gelegen aan de oevers van de Wolga.Om 19:45 uur moet iedereen weer aan boord zijn omdat het schip dan koers zet richting Jaroslavl. Vanavond kunt u aan boord genieten van een folklore concert.

JAROSLAVL

Dag 5:
Na het ontbijt legt het schip aan in Jaroslavl, één van de mooiste steden van de Gouden Ring. Deze stad, die in de 11e eeuw gesticht werd door Jaroslav de Wijze, strekt zich uit langs de oevers van de Wolga. Vandaag zijn nog genoeg overblijfselen te zien van het roemruchte verleden. Heel belangrijk is het Spassky klooster, een groep 17e eeuwse kathedralen. De prachtige kerk van de profeet Elia ligt aan het centrale plein van de stad, waarvan het gehele centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Tevens bezoekt u de kerk van Nicolaas de Wonderdoener en een kunstgalerij in de voormalige residentie van de gouverneur. Om 13:45 uur moet iedereen zijn ingescheept omdat het schip vertrekt in de richting van Goritsy. In de middag wordt aan boord van alles georganiseerd. Uw reisleider zal u daarvan op de hoogte brengen.Na het diner kunt u een documentaire over de historie van Rusland bekijken en wordt live dansmuziek ten gehore gebracht.

GORITSI

Dag 6:
In het begin van de middag doemt Goritsi op, een typisch Russisch plattelandsdorp. Van hier uit bezoekt u het Kirillo-Belozerski klooster, één van de beroemdste kloosters van Rusland gelegen aan het Witte Meer. U gaat ook naar het Iconenmuseum dat hier gevestigd is.Om 15:45 uur moet iedereen aan boord zijn omdat het schip afmeert en de route vervolgt richting Kizhi. Optioneel kunt u deelnemen aan een typisch Russische proeverij: wodka met blini's. Tevens kunt u Russische liedjes leren. Het diner staat eveneens in het teken van Rusland; de gerechten die worden opgediend zijn vandaag typisch Russisch. In de avonduren vindt een folklore concert plaats plus een documentaire over de Russische historie.

KIZHI

Dag 7:

Het grootste deel van de dag wordt gevaren. U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten aan boord. Rond 15:00 uur bezoekt u de brug van het schip. U vaart over het Onegameer dat gelegen is in de Russische provincie Karelië. Rond 17:00 uur komt de Shashkov aan op Kizhi, een schitterend eiland dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt het Openluchtmuseum, waarvan alle gebouwen uit hout zijn opgetrokken. Dat geldt ook voor de bijzondere kerk op Kizhi, die vervaardigd is zonder een enkele spijker. Om 19:45 uur is iedereen weer aan boord en wordt een piratenmaaltijd geserveerd. In de avond kunt u terecht in één van de bars en genieten van live muziek.

MANDROGI

Dag 8:
Via de mooie rivier de Svir, die het Onegameer met het Ladogameer verbindt, komt u aan in Mandrogi. In dit houten dorp heeft u de mogelijkheid Russische producten te kopen, Russische lekkernijen te proeven en het Wodkamuseum te bezoeken. De lunch is eveneens in Mandrogi en bestaat uit een typisch Russische shashlik. Om 14:30 uur vertrekt uw schip richting Sint Petersburg. Aan boord kunt u deelnemen aan activiteiten. Voor het diner wordt tevens een film over de cruise vertoond. 
s Avonds wordt u verwacht op het Captain's dinner.

SINT PETERSBURG

Dag 9:
U komt rond 08:00 uur aan in Sint Petersburg. Om 08:30 uur begint de uitgebreide excursie. U maakt een stadsrondrit langs onder andere de Sint Isaakkathedraal, het beroemde standbeeld van Peter de Grote, de pantserkruiser Aurora, de Nevski Prospekt, de Smolny Kathedraal, Gostiny Dvor en het Paleisplein met het Winterpaleis en de Hermitage. Aansluitend bezoekt u de Petrus en Paulusvesting. Deze vesting is genoemd naar de apostelen Petrus en Paulus en vormt het hart van de oude stad. De Petrus en Pauluskathedraal is het hoogtepunt binnen de vesting. Hier liggen de overblijfselen van bijna alle Russische tsaren, van Peter de Grote tot de laatste tsaar Nicolaas II. Hij werd samen met zijn familie pas in juli 1998 herbegraven nadat hun overblijfselen waren opgegraven nabij Jekaterinaburg, waar ze in 1918 door de Bolsjewieken werden vermoord. Om vandaag geen tijd te verliezen vindt de lunch in de stad plaats. Om 14:00 uur gaat de rondleiding in de Hermitage van start, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met o.a een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. De collectie omvat 2,7 miljoen stuks inclusief meesterwerken van Leonardo da Vinci, Raphael, Rodin, Rembrandt, Rubens en diverse Franse impressionisten. Rond 17:00 uur bent u weer aan boord. 's Avonds kunt u optioneel een folklore show bezoeken. 

Dag 10:
Om 09:45 uur start de excursie naar Peterhof (Petrodvoretz) waar u het lager gelegen park bezoekt. De zomerresidentie van de tsaren ligt aan de Golf van Finland even buiten Sint Petersburg. Dit paleis werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd op last van Peter de Grote naar het voorbeeld van Versailles. U ziet de Grand Cascade met de Samson fontein, het Paleis Monplaisir en u kijkt uit over de Golf van Finland. 's Middags kunt u optioneel deelnemen aan de excursie Rivieren en Kanalen. In de avond wordt muziek ten gehore gebracht door de scheepsmuzikanten.   

Dag 11:

Vanochtend kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar Poesjkin en Pavlovsk. In Poesjkin bezoekt u het Paleis van Catharina de Grote. Het paleis is bekend vanwege zijn grote balzaal met prachtig beschilderd plafond en de gereconstrueerde Barnsteenkamer. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Rastrelli in een weelderige rococostijl. Ook het bijbehorende park kunt u uitgebreid bezichtigen. In Pavlovsk staat een bezoek aan het paleis en park van Pavel I op het programma, het zomerpaleis van de Russische tsarina Catharina de Grote. In de middag is geen programma gepland, maar kunt u met onze reisleider een tweede bezoek brengen aan de Hermitage. Het vervoer en de entree zijn voor eigen rekening. Onze reisleider zal u hierover verder informeren. Optioneel kunt u een balletvoorstelling bijwonen en Sint Petersburg By Night bezoeken.   

Dag 12:

U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht.  

Ter plaatse kunnen wijzigingen worden aangebracht in het programma en de tijden. 
De cruisemaatschappij behoudt zich het recht voor een vergelijkbaar schip in te zetten.

Programma van de 11-daagse cruise

Het programma van de 11-daagse cruise is vergelijkbaar met het programma van de 12-daagse cruise. Alleen wordt er geen bezoek gebracht aan Peterhof. De 11-daagse cruises zijn Engels- of Duitstalig (naar keuze). 

Luchtvaartmaatschappij

U kunt kiezen met welke maatschappij u wilt vliegen. Het meest comfortabel is een rechtstreekse vlucht. Vanaf Amsterdam is dat mogelijk met KLM. Het is ook mogelijk rechtstreeks van Düsseldorf met Air Berlin van of naar Moskou te vliegen. Vanaf Sint Petersburg is echter een tussenlanding in Berlijn noodzakelijk. 
Indien u er voor kiest vanaf Amsterdam of Brussel met Swiss te vliegen dient u in Zwitserland over te stappen.

Op deze overeenkomst zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing: zie www.anvr.nl m.u.v. de annuleringsvoorwaarden. De annuleringsvoorwaarden zijn als volgt: tot en met 90 dagen voor vertrek: 15% van de reissom, 89 tot en met 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom, 27 tot en met 15 dagen voor vertrek: 75% van de reissom, vanaf 14 dagen voor vertrek tot en met de dag van vertrek: 100% van de reissom.

Deze reis wordt uitgevoerd door Eurocult-Lito Reizen. Zij zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 

Vertrekdata en prijzen (p.p.)

Email ons voor recente prijzen en meer info en begeleiding!

12-daagse Nederlanstalige cruise (CS12) 

TOT 31 JANUARI EURO 50 PP VROEGBOEKKORTING.


Vertrekdata: 

13 mei
3 juni
24 juni
15 juli (met MS Chernishevsky)
5 augustus (met MS Chernishevsky)
26 augustus
16 september 

Hut op het hoofddek  met vlucht met overstap (mits beschikbaar) vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf: € 1.595,- 

Hut op het hoofddek en vlucht met KLM (R-,V- of G-klasse): € 1.695,- 

Hut op het middendek en vlucht met KLM (R-, V- of G-klasse): € 1.745,- 

Hut op het bootdek en vlucht met KLM (R-, V- of G-klasse): € 1.795,- 

Toeslag eenpersoonshut (alleen op het bootdek, slechts beperkt beschikbaar): € 395,- 

Toeslag tweepersoonshut voor enkel gebruik: € 595,-

Toeslag suite op het bootdek: € 795,- p.p. 

11-daagse cruise (CS11) 

Vertrekdata: 

24 mei
14 juni
5 juli
26 juli
16 augustus
6 september
27 september 

Hut op het hoofddek  met vlucht met overstap (mits beschikbaar) vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf: € 1.595,- 

Hut op het hoofddek en vlucht met KLM (R-, V- of G-klasse): € 1.595,- 

Hut op het middendek en vlucht met KLM (R-, V- of G-klasse): € 1.645,- 

Hut op het bootdek en vlucht met KLM (R-, V- of G-klasse): € 1.695,- 

Toeslag eenpersoonshut (alleen op het bootdek, slechts beperkt beschikbaar): € 295,- 

Toeslag tweepersoonshut voor enkel gebruik: € 545,-

Toeslag suite op het bootdek: € 695,- p.p.   

Inbegrepen 
Retourvlucht vanaf Amsterdam naar keuze met KLM (R-, V- of G-klasse), met Air Berlin of Lufthansa vanaf Düsseldorf (mits beschikbaar) of vlucht met overstap vanaf Brussel of Amsterdam (mits beschikbaar), transfers bij aankomst en vertrek, accommodatie in tweepersoonsbuitenhutten met badkamer/toilet en groot panoramavenster, welkomstcocktail, vol pension vanaf het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek, Nederlandstalige begeleiding aan boord bij de 12-daagse cruises van Moskou naar Sint Petersburg, excursieprogramma inclusief toegangsgelden, programma aan boord.    

Niet inbegrepen 
Visum (kan door ons verzorgd worden), optionele excursies (worden aangeboden door de rederij), eventuele verzekeringen, fooien.