Moermansk

Is een stad aan de Barentszee in het uiterste noordwesten van de Rusland en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige bestuurlijke regio, de Oblast (provincie) Moermansk. Moermansk is met 335.000 inwoners de grootste stad ter wereld boven de Poolcirkel en is in 1915 gesticht tijdens de WO I nadat de Russische havens aan de Baltische en zwarte zee waren gesloten. De stad ligt op het schiereiland Kola en is een belangrijke marinebasis. In Moermansk ligt bovendien het noordelijkste station van Europa. Niet ver van de kust van deze stad zonk op 13 augustus 2000 de Russische kernoderzeer Koersk. Na de berging is het schip naar Moermansk gesleept. De Nederlandse gemeente Groningen onderhoudt een gemeenschapsband met Moermansk. Moermansk is in 1916 opgericht omdat er behoefte bestond aan een ijsvrije haven (Moermansk ligt aan een warme golfstroom) die niet afgesloten kon worden door vijanden in tijden van oorlog. Van hogerhand werd besloten dat er een stad voor pakweg een kwart miljoen inwoners gesticht moest worden, mensen werden naar Moermansk gelokt door bijvoorbeeld hogere lonen. Dat Moermansk nog maar 86 jaar oud is zie je natuurlijk ook aan de inrichting van de stad en de architectuur: met uitzondering van de eerste woningen die van hout waren (een aantal staat er nog steeds en wordt zelfs nog bewoond) bestaat Moermansk uit wijken die volledig bestaan uit (vaak) hetzelfde soort hoge grijze flatgebouwen, waarin zich vele kleine appartementen bevinden. Moermansk kan dan ook gerust een lelijke stad worden genoemd. 
 

Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize