Omsk

Deze stad ligt in zuid west Siberie op een paar honderd km van de grens met kazachstan. De stad is relatief jong (1716), maar heeft wel 1.148.755 inwoners (2005). De stad is verrezen op de plaats waar de machtige rivier Irtysh en de rustig kabbelende Om samenkomen. De gelijknamige provincie Omsk is even groot als Duitsland. Het klimaat in Omsk is landklimaat. Dat betekent dat het in de winter soms –45 graden is en in de zomer +35 graden. In de zomer valt er soms nog sneeuw en hagel, dat is normaal in Siberië. De lente is een mooie tijd, soms warm, soms koud. In de herfst valt er veel regen. Ondanks het feit dat Omsk een grote industriële Siberische stad is, is het er nog steeds pittoresk en aangenaam.


De stad is een binnenhaven, verkeersknooppunt (spoorlijnen, waterwegen) en een van de belangrijkste economische centra van Siberië. De industrie omvat verwerking van agrarische producten, aardolieraffinage (aanvoer via pijpleidingen), scheeps- en machinebouw en petrochemische, elektrotechnische en rubberverwerkende industrie. Er zijn diverse educatieve, wetenschappelijke en culturele instellingen, w.o. de Universiteit van Omsk (1974), een polytechnisch instituut en een museum voor schone kunsten.Geschiedenis. De stad (stadsrechten sinds 1782) werd in 1716 als Russisch fort gesticht. Ze werd in 1839 hoofdstad van het gouverneur-generaalschap Siberië. De ontwikkeling van de huidige stad is vnl. te danken aan de aansluiting op de Transsiberische spoorlijn (1894) en de sterke opkomst van de industrie na de Tweede Wereldoorlog.Ondanks het feit dat Omsk een grote industriële Siberische stad is, is het er nog steeds pittoresk en aangenaam. De stad strekt zich voor 40 km uit langsheen de oevers van de Irtysh-rivier. Aan het einde van de 19e eeuw werd de Trans-Siberische Spoorweg hier gebouwd die Omsk verbond met Europees-Rusland en afgelegen gebieden van het land.Het leven van de grote Russische schrijver Fyodor Dostoyevsky is sterk verbonden met de faam van de stad. Een oude vesting, een theater en de voormalige residentie van de Gouverneur-Generaal behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden.


In de buurt van Omsk bevinden zich: Tara, een oude stad, Bolsherechie, een werkmansdorp, de ontspanninszone Chernoluchinsko-Krasnoyarsk, gelegen in een dennenbos aan de oevers van de Irtysh, het kamp van waaruit de tochten te paard vertrekken, en het kamp voor jagers en vissers aan de oevers van de Krutinskie-meren. De vele transportmogelijkheden - vliegtuig, trein, boot en over de weg, maken van Omsk een drukbezocht gebied.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize