Pereslavl-Zalessky

Deze stad ligt halverwege de steden Moskou en Yaroslavl. Het is een zeer mooie stad, gelegen aan het meer van Pleshcheevo. Dit zeer mooie meer is een van de grootste meren van centraal Rusland. Het heeft een lengte van meer dan 9 kilometer en een breedte van meer dan 6 km. Het diepste punt van het meer is wel 25 m diep. De stad werd en wordt veel bezocht door allerlei schilders die hier komen voor het mooie landschap. De stad is ontdekt door Prince Yuri Dolgoruky. Omdat de stad vroeger veel werd bedreigd door allerlei indringers is de stad goed beschermd door allerlei forten, welke hedendaags dienst doen als toeristische trekpleister. Het bekendste gebouw van de stad is Spaso-Preobrazhensky Sobor (Savior-Transconfiguration Cathedraal), gelegen in het centrum van Pereslavl en gebouwd tussen 1152-1157en ter nagedachtenis aan Duke Alexander Nevsky, een groot militair leider die verscheidene overwinningen had geboekt tegen de mongolen. Dit was waarschijnlijk de beste militaire leider die Rusland ooit heft gekend, aldus de legends en hij is in deze stad in 1220 geboren. Om de smaak te pakken te krijgen voor het echte oud Russische leven is een bezoek aan deze schitterende stad een must. Tegenwoordig wonen er 44.060 mensen in de stad.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize