Perm

Perm is een grote industriestad in de Oeral, gelegen op de grens van Europa en Azië, maar nog net in Europa. De stad strekt zich voor wel 65 uit langs de rivier de Kama. De stad werd in 1623 gesticht als een werkstad van de zogenaamde Yegoshikhinski Koperwinning. In 1780 werd deze vindplaats gekozen tot de beste geografische plaats voor vormen van een centrum voor de regio. Hierna begon de stad is aanzienlijk tempo te groeien. Tegenwoordig is de stad een groot administratief en industrieel, wetenschappelijk en cultureel centrum. De stad heeft meer dan 80 fabrieken, meer dan 30 wetenschappelijke instituten, 8 hogere wetenschappelijke instituten en 4 opera’s en ballet hallen .De stad vormt een grote rivier haven en de grootste havenmaatschappij Perm Shipping Company bezit hier een aantal passagiers en vrachtschepen. De haven heeft zelfs, via de rivier de Kama, wel toegang tot vijf zeeën: de Kaspische Zee, de Azov Zee, Zwarte Zee, Baltische Zee en de Witte Zee. In de stad wonen 1.004.563 inwoners (2005).


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize