Pskov

Deze stad heeft een Nederlands tintje doordat het een zusterstad is van Nijmegen. De stad ligt in het noordwesten van Rusland in een van de oudste en traditionele Russische gebieden op een afstand van zo 700 km van Moskou. Tegenwoordig is het de enige regio van Rusland die aan drie staten tegelijk grenst, namelijk Estland, Letland en Wit Rusland. In het binnenland grenst de regio aan Novgorod, St Petersburg, Tver en Smolensk. Eeuwenlang was Pskov een van de grootste steden van oud Rusland: het was een versterkte vesting, een handels en cultuurcentrum. Pskov behoorde tussen 1200 en 1500 tot de belangrijkste centra van de Russische icoonschilderkunst. Tegenwoordig wonen er 206.000 mensen in de stad Pskov.

De eerste vermelding in de Russische kronieken stamt uit 903 A.D. De eerste archeologische opgraving in Pskov werd in 1912 door de medewerkers van het Pskov´s Archeologisch genootschap verricht. Systematische wetenschappelijke opgravingen worden in Pskov al 70 jaar verricht. Vanaf 1930 werden deze onderzoeken in Pskov bijna jaarlijks uitgevoerd met uitzondering van de dertiger jaren en de periode van de Tweede Wereldoorlog (1941-1945). In de werkzame periode werd door archeologen bijna 80.000 vierkante meter cultuurlaag van de stad bestudeerd, daardoor ontstond een mogelijkheid zijn eeuwenlange geschiedenis aanzienlijk te reconstrueren. Als resultaat van deze inspanningen werd duidelijk dat Pskov lang voor de eerste vermelding in de kronieken ontstaan is.

 

 


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize