Togliatti

De stad is het centrum van de Russische autoindustrie en de tweede stad van de provincie Samara. Het inwoneraantal is ongeveer 750.000 . De stad werd in 1738 gesticht als de vesting Stavropol, maar door de bouw van de stuwdam, moest deze vesting verplaatst worden. Naar zeggen werd de vesting steen voor steen afgebroken, en een stuk noordelijker opnieuw opgebouwd. In 1955 resulteerde dit in de stad Nieuw Stavropol.

In 1965 toen 100.000 fabrieksarbeiders gehuisvest moesten worden, werd de stad Togliatti gesticht. De stad werd genoemd naar de Italiaanse vakbondsman Palmiro Togliatti. Hier bevindt zich de Lada fabriek. De stad is een typische industriestad, met de typische communistische, in rijen staande flats. De ligging van de stad en zijn opbouw zijn, volgens sovjet publicaties, met de computer bepaald. De Lada, wat eigenlijk liefste betekent, werd gebouwd naar een voorbeeld van de Italiaanse Fiat 124. In de hoogtijdagen van de Lada fabriek werd er elke 20 seconden een auto geproduceerd. Na het uiteenvallen van Sovjet Unie kreeg men echter te kampen met een gebrek aan reserve onderdelen. Er werden zelfs nieuwe auto's ontdaan van onderdelen, om andere auto's compleet te maken. Een ander groot bouwwerk wat zijn begin heeft in deze stad is een 2464 km lange ondergrondse pijpleiding naar de haven van Odessa. Deze pijpleiding dient voor het bevorderen van ammoniak, wat als kunstmest gebruikt wordt. De ammoniak wordt in Togliatti door de lokale industrie geproduceerd en onder een druk van 83 bar door de leiding gestuurd. De laatste jaren is er veel door buitenlandse bedrijven in deze regio geïnvesteerd, onder andere door GM, en Danone.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize