Uglich

De plaats Uglich ligt aan de rivier de Wolga, ongeveer 300km ten noorden van de hoofdstad Moskou. De stad heeft een rijke geschiedenis en is rond het jaar 937 gesticht.

De geschiedenis van de stad is nauw verbonden aan de geschiedenis van Rusland. De stad Uglich is ontstaan in de 10e eeuw. In de 16e eeuw gebruikte Ivan de Verschrikkelijke de stad als basis tijdens de aanval tegen de Tartaren. Na Ivan's dood verhuisde zijn zoon Dmitry samen met zijn moeder naar Uglich. 7 jaar later werd hij op bevel van Boris Godunov, vermoord. De stad kwam daardoor in opstand, wat leidde tot een bloedbad. De kerk van St-Demetrius is genoemd naar deze gebeurtenissen. In de 17e eeuw ging de stad gebogen onder de Pools-Litouwse invasie en werd ernstig vernield. In de 18e eeuw zorgde het Heraldry Office, dat gesticht werd door Peter de Grote, voor het symbool van Uglich. In die tijd werden de plannen om de stad te bouwen uitgewerkt.

Voor de communistische revolutie bezat de stad ongeveer 40 kerken, waarvan er nu nog ongeveer 15 over zijn. De stad heeft heden ten dagen een inwoneraantal van ongeveer 40.000 en de voornaamste inkomstenbron is het toerisme.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize