Vyborg

Vyborg Is een stad vlakbij de Finse grens. De stad heeft eeuwenlang bij Zweden en later bij Finland gehoord. Vyborg ligt in de streek Karelie in de provincie St-Petersburg en heeft ongeveer 70.000 inwoners. De geschiedenis van Vyborg zelf begint als er in 1293 een kasteel wordt gebouwd door Zweedse troepen. Om het kasteel wordt hevig gevochten door de Zweden, die ook Finland in handen hebben, en troepen uit de Russische stad Novgorod. In het Verdrag van Noteborg wordt in 1323 een grens tussen Zweden en Novgorod bepaald. Vyborg komt in Zweden te liggen.

Na de Grote Noordse oorlog komt de stad in 1721 in Rusland te liggen. Nadat heel Finland in 1808 door de Russen werd veroverd, kwam Vyborg in het groothertogdom Finland te liggen, dat nu onder Russisch gezag viel. Finland verklaarde zich na de Russische Revolutie onafhankelijk, waardoor Vyborg in 1917 in de onafhankelijke republiek Finland kwam te liggen. Vyborg was hierna onder de naam Viipuri de tweede stad van het land, met in 1939 ongeveer 80.000 inwoners. Toen Finland na het begin van de Tweede Wereldoorlog door de Sovjetunie werd aangevallen, moest de stad bij de Vrede van Moskou(1940) worden afgestaan aan de Sovjetunie. Finse troepen heroverden de stad echter in 1941, maar in 1944 werd de stad weer door de Sovjetunie veroverd. Vrijwel alle Karelisch/Finse inwoners werden de stad uitgejaagd. Vyborg werd daarna bevolkt door mensen uit de hele Sovjetunie. De stad lag toen in de Karelo-Finse Sovjetrepubliek, die in 1956 bij de Russische Federatie (RSFSR) werd gevoegd. Sinds de val van het communisme ligt de stad in de republiek Rusland Ook heeft de stad een haven aan de Finse golf. Dit is een van de economische motoren van de stad. De haven heeft net als de rest van de stad veel te lijden gehad van achterstallig onderhoud tijdens het communistisch regime. Tegenwoordig is me bezig de haven te moderniseren waardoor de economie wederom kan floreren.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize