Zvenigorod

is een charmante kleine stad ongeveer 70 kilometer ten westen van Moskou, het is een van de mooiste steden in de omgeving van Moskou. Zvenigorod is een provincie van Moskou. Dit schitterend stukje Rusland wordt ook wel Russisch Zwitserland genoemd.

Uit archeologische opgravingen is naar voren gekomen dat de stad in de 12de eeuw ontstaan is. In de 14de eeuw viel Zvenigorod onder de bescherming van Moskou, hierdoor begon de stad explosief te groeien. Zvenigorod ontwikkelde zich in de 14de eeuw tot een belangrijke industriestad met onder andere metaalverwerking, leerproductie en veel pottenbakkerijen. Door deze economische explosie werden er schitterde bouwwerken gebouwd onder andere de Uspenky kathedraal waarbinnen schitterende fresco’s van Andrei Rublev te vinden zijn. De Savvino-Storozhevsky klooster is een schoolvoorbeeld hoe de Russische architectuur zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld

Zvenigorod en de omgeving is nooit vervuild door zware industrie, daarom is deze streek bekend om haar schone natuur vele kuuroorden en in de winter word hier heel veel geskied Zvenigorod is dus een stad met een schitterende natuurlijke omgeving en een monument van de witte-steen architectuur van Rusland.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize