Vervoer Sint Petersburg

In deze rubriek leest u alle informatie over vervoer en het openbaar vervoer in de stad St. Petersburg in Rusland.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vliegen
Een vliegreis vanaf Schiphol Amsterdam naar Sint Petersburg duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Sint Petersburg beschikt over 3 vliegvelden: Pulkovo I Domestic Airport, Pulkovo II International Airport en Rzhevka Domestic Airport. Het laatste vliegveld wordt niet veel gebruikt voor buitenlandse vluchten. Meestal vliegen Westerse vliegmaatschappijen op Pulkovo II International Airport.

Pulkovo I Domestic Airport.
Dit vliegveld ligt op een afstand van 18 kilometer van Sint Petersburg. Veel vluchten van en naar Moskou komen en gaan hiervandaan.

Pulkovo II International Airport
Vanuit de meeste westerse landen zult u hier landen. Veel internationale vliegmaatschappijen hebben hier hun kantoren. Het vliegveld ligt op een afstand van 17 kilometer van het centrum van Sint Petersburg. Vroeger heette dit vliegveld Leningrad Airport.

- Overzicht van mogelijkheden om naar Sint Petersburg te vliegen...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Openbaar vervoer

Sint Petersburg kent een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. U verplaatst zich snel en gemakkelijk in de stad met onder meer de metro, de tram, bussen en trolleybussen.

Metro
Hoewel niet zo uitgebreid of extravagant zoals de metro van Moskou, is de Metro van St. Petersburg het populairste vervoermiddel van de stad. De metro bestaat uit 50 stations en bestaat uit vier lijnen. De metro is open van ongeveer 05.30 tot 01.00 uur en is vrij goedkoop.

Trams
St. Petersburg heeft een uitgebreid systeem van trams, die vrij goedkoop zijn. De meeste trams rijden van ongeveer 06.00 tot 01.00 uur. Men kan St. Petersburg een "Stad van Trams" noemen omdat het meer trams dan welke andere stad in de wereld heeft.

Bus
St. Petersburg heeft een uitgebreid en groeiend systeem van bussen. Het busnetwerk van St. Petersburg is uitgebreid, maar kan een beetje verwarrend zijn voor een vreemdeling. De bushaltes worden gemerkt door het teken "A", wat avtobus betekent.

Trolleybus
St. Petersburg heeft een uitgebreid netwerk van Trolleybussen die vrij goedkoop zijn. De meeste Trolleybushaltes worden gekenmerkt door een geel bord met een "T". De Trolleybussen rijden over het algemeen van 06.00 tot 01.00 uur.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Taxi
Er is een overvloed aan taxi’s in St. Petersburg, vooral langs de belangrijkste doorgangen. U kunt een taxi aanhouden, die u kunt herkennen aan een geruite staaf op het dak, maar u zult dan waarschijnlijk een vervoerprijs moeten afspreken.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.