Amoersk (Amursk)

Deze stad staat bekend vanwege het feit dat de stad de grootste producent is van houten pulp, container board en fibreboard. De stad is gesticht in 1958 om huisvesting te bieden aan de werknemers van een hier te bouwen cellulosefabriek. Maar deze was niet de eigenlijke reden van de aanleg, dat was namelijk de bouw van een militair industrieel fabriekscomplex, waar niet-standaard artikelen zouden worden vervaardigd. De fabriek die de naam Amoermasj kreeg, werd gebouwd voor de productie van tankgranaten. Het fabriekscomplex bestaat uit een enkel gebouw van ongeveer een kilometer lengte en ligt op zo'n twintig minuten rijden in de richting van Komsomolsk. Maar ten gevolge van het korten van de defensie-uitgaven worden er nu bussen geproduceerd en zoekt men naarstig naar afnemers voor de munitievoorraden. De stad, gelegen in een maagdelijk gebied, heeft zo'n 60.000 inwoners en moest een nieuw komsomolsk schokeffect teweegbrengen. Hiervoor werden over de gehele voormalige Sovjetunie vrijwilligers geworven. Het kan hier erg koud zijn, temperaturen van 40 graden onder nul vormen in de winter geen uitzondering.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize