Astrakhan

Deze stad ligt in het zuiden van Europees Rusland aan de Volga rivier, vlakbij de Kaspische zee. De stad is een belangrijke haven ondanks dat de haven 4 maanden per jaar bevroren is. Het is een strategisch punt voor de verscheping van petroleum, welke wordt geproduceerd in Baku. Astrakhan was het koninkrijk van de Kazaren, een feodale staat in oostelijk Europa. Aan het einde van de 13de eeuw stichtten de Mongolische Khans de stad Astrakhan aan de Volga. De stad werd op het einde van de 14de eeuw door Timoer, de veroveraar van Centraal-Azië, verwoest. De opbouw van het huidige Astrakhan gaat terug tot het jaar 1558, toen Ivan de Verschrikkelijke er een fort ter versterking van zijn gebiedsgrenzen liet bouwen. Tegenwoordig is Astrakhan een grote havenstad met meer dan 500.000 inwoners. De alom bekende zwarte Russische kaviaar komt er vandaan. Ook voor natuurliefhebbers, jagers en vissers is Astrakhan een geliefde bestemming. De stad biedt de toeristen ook vele interessante excursies aan, zoals haar Kremlin (een bouwwerk uit de 2de helft van de 16de eeuw), een fotogalerij met meer dan 3.000 foto's, tekeningen en kunstobjecten. Kortom een bezoek waard.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize