Barnaul

Barnaul is een belangrijke industriestad in Rusland. Het is de hoofdstad van Alta Kraj, gelegen in zuidwest Siberië en is met 600.000 inwoners ook de grootste plaats van het gebied. De voornaamste industrie van de stad bestaat uit textiel, machinebouw, chemicaliën, hout, diesel, banden, schoenen en diamanten. Er zijn in deze stad meer dan 100 grote industriële fabrieken die voor deze producten zorgen. Er is echter niet alleen industrie in deze stad te vinden, er zijn namelijk zo''n 20.000 studenten die hier aan 6 verschillende faculteiten studeren. Voor sportieve studenten is er genoeg te doen zo is er een sportpaleis, sportcomplex Ob, verschillende sportstadions, zwembaden, en een paardencomplex voor studenten.

De stad ligt aan de rivier de Ob, de langste van het land. De grens met Kazachstan ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van de stad. Barnaul is een van de oudste steden van Siberië. De stad werd in 1730 gesticht als Kozakkenfort en werd een jaar later een 'echte' stad. De stad werd groot onder meer dankzij de mijnbouw: in en rond de stad werd zeer veel zilver gewonnen. Vanaf het begin van de twintigste eeuw werd Barnaul ook belangrijk als handelscentrum. In 1902 werd een handelsroute door het Altaigebergte naar Mongolië geopend. In 1915 kreeg de economie nog een impuls toen de stad werd aangesloten op het spoorwegnet en zo een verbinding kreeg met de Transsiberische spoorweg. In 1917 werd een groot deel van de stad verwoest door een enorme brand. Na de brand werd de stad opgebouwd als 'tuinstad' met veel groenvoorzieningen. In de communistische tijd groeide de stad zeer snel. In deze tijd werden ook zeer veel betonnen flats gebouwd, zoals die in vrijwel elke stad in Rusland te vinden zijn.

De stad is goed bereikbaar. Zo is er een goede verbinding voor trein, vliegtuig, auto en boot met andere gebieden in Rusland. Zoals heel Rusland werd ook Barnaul halverwege de jaren '90 hard geraakt door de economische crisis. Sindsdien trekt de economie van Barnaul weer hard aan, wat zich weerspiegelt in de bouw van vele dure appartementencomplexen in de stad. Barnaul kent zeer veel inwoners van Duitse komaf, ongeveer 10 % van de bevolking. De oorsprong hiervan dateert al uit de tijden van Katharina de Grote, toen mensen uit Duitsland werden aangetrokken om zich in deze regio te vestigen. Veel later, tijdens de Stalinistische periode werden veel Russische Duitsers gedwongen zich in deze regio te vestigen. Door dit feit heeft Barnaul nog een bijzondere band met Duitsland. Dit is zelfs in het straatbeeld te merken: de stadsbussen van Barnaul zijn allemaal tweedehands uit Duitsland overgenomen.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize