Jekaterinenburg

Jekaterinenburg (Ekaterinburg) is de historische, economische en bestuurlijke hoofdstad van de Russische oblast (provincie) Sverdlovsk en het administratief centrum van het federale district Oeral. De stad heeft 1.299.700 inwoners (2004) en is daarmee de op vier na grootste stad van de Rusland. De stad is een centrum van zware industrie en de geboorteplaats van Boris Yeltsin. Maar het is vooral de stad van de tragische historie rond de laatste Tsarenfamilie, de Romanovs. Hier brachten Tsaar Nicolai en zijn familie in juli 1918 de laatste dagen door, alvorens te worden vermoord en in een bos in de omgeving begraven te worden. Onder hen was ook de even vermaarde als mysterieuze dochter Anastasia. De plaats waar ze gevonden werden, is te bezoeken. Meest in het oog springend echter is de “Bloedkerk” die ter nagedachtenis en verering van de Romanovs is gebouwd. Deze staat naast de plek waar ze feitelijk werden vermoord, middenin de stad. Inmiddels zijn de Romanovs heilig verklaard binnen de Russisch Orthodoxe Kerk en vind je hun portretten vaak afgebeeld op iconen. Jekaterinenburg is gelegen aan de oostflank van het Oeralgebergte en is hiermee een Aziatische stad. De stad ligt aan de oever van de rivier de Iset. Het is een belangrijke industriestad en kenniscentrum; de stad kent 7 universiteiten, 6 academies, 26 musea en een theater. Tevens is het een belangrijk spoorwegknooppunt aan de Transsiberische spoorlijn en heeft het een internationale luchthaven; Koltsovo


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize