Kizhi

Dit is een eiland in het noordelijke deel van het Onegameer, waar een aantal zeer mooie en indrukwekkende houten constructies en gebouwen in der loop der eeuwen zijn verrezen. Het Onegameer ligt in ver in het noordwesten van Rusland, vlakbij de Finse grens en bestrijkt een gebied van 9600 km bij 3700 km. Het is het op twee na grootste meer van Europa. Het meer is verbonden met de rivier de Svir en daardoor met het meer van Ladoga, wat het grootste meer van Europa is. Hierdoor is het meer van Onega uiteindelijk ook verbonden met de Baltische zee en met de witte zee en de rivier de Volga. Kortom een indrukkwekkende watermassa. De route van Novgorod naar Belomorie kwam door het meer van Onega en ook langs het eiland Kizhi. De dorpen zijn gelegen op een aantal verschillende eilanden( ongeveer 110), verenigd door een administratief centrum, het Spassko-Kizhskyi pogost. Archeologische vondsten en gesteenteschriften zijn het bewijs dat het land van de eilanden voor het eerst bewoond werd in de 6e en 5e eeuw voor Chr. De rotsschilderingen en het knutselwerk van primitieve jagers omvatten een hele verzameling van mysterieuze tekens en voorstellingen van beesten en vogels. Deze silhouetten veranderen naargelang de stand van de zon; ze lijken te verschijnen uit het niets en verdwijnen weer alsof ze nooit bestaan hebben. In de 10e-12e eeuw trokken enkele ondernemende volkeren van het land onder de soevereine stad van Novgorod de Grote naar het woud van Karelia om langs de oevers van het Onega-meer enkele kolonies te stichten. De geschiedenis van Kizhi loopt parallel met die van Novgorod de Grote. Zijn onderdanen brachten de Novgorodiaanse bouwstijl en ambachten mee naar de streek voorbij het Onega meer. De meest buitengewone voorbeelden van houten kerken zijn de 22-koepelige kerk van de Verheerlijking van Christus en de Pokrov-kerk van de Voorbede, gebouwd zonder één nagel te gebruiken. De kerk is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.


Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize