Koersk
 

Dit is de stad waarnaar de beroemde kernonderzeer, die op 13 Augustus 2000 in de Barentszee zonk, naar was vernoemd. De stad is de hoofdstad, economisch en cultureel centrum van de provincie (oblast) Kursk (Koersk). De stad telt 450.000 inwoners en ligt in het noorden bij de Barentszee. In de gehele oblast (provincie) Koersk ligt het grootst bekende ijzererts-voorraad ter wereld. Andere belangrijke grondstoffen naast het ijzer zijn goud, uranium en platinum. Naast de ijzerontginning zijn verder de chemische en de voedselindustrie van belang. Er wordt ook veel uit de landbouw gehaald dankzij de aanwezige vruchtbare zwarte aarde.De sovjet-politicus en partijleider Nikita Chroesjtsjov werd in deze oblast geboren in de plaats Kalinovka. 
 
De stad Koersk en de omliggende omgeving was een belangrijk gebied in de Tweede Wereldoorlog (juli-augustus 1943) toen er een beslissend tankgevecht heeft plaatsgevonden tussen de Duitsers en de Russen. Uiteindelijk moesten de Duitsers de aftocht blazen en dit betekende het definitieve verlies aan het oostfront. 

Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize