Krasnoyarsk

Is een stad ter grootte van Amsterdam,ongeveer 4100 km ten oosten van Moskou. De stad ligt in zuid Siberië aan de Transsiberische spoorlijn, 500 km boven Mongolië 
en 500 km voor het Bajkal meer. Er wonen ongeveer 900.000 mensen en is de grootste Siberische haven van de Yenisei rivier. Tegenwoordig is het een groot wetenschappelijk en cultureel centrum van de regio Krasnoyarsk. Het landschap kenmerkt zich door hoge besneeuwde bergen met diepe ravijnen. Er leven veel wilde dieren zoals wilde poolvossen, beren herten en nog veel meer. De stad is bekend om de bibliotheek en gesticht door de koopman Yudin. De bibliotheek omvat meer dan 100.000 boeken. Krasnoyarsk was het verbanningsoord van Lenin en dus heeft Lenin ongetwijfeld veel ideeën opgedaan in Yudins bibliotheek. In WOII werden veel fabrieken vanuit Wit-Rusland naar Krasnoyarsk overgebracht. De meeste fabrieken zijn niet teruggegaan i.v.m. de te grote verwoestingen in Wit-Rusland tijdens WOII. 
 
Met deze stad is een speciale band in Nederland, omdat er een Nederlandse stichting bestaat die de plaatsnaam draagt. Het doel van deze stichting is 
 
"Samen musiceren voor kinderen" 
"Muziek voor de straatkinderen van Siberië" 
"Muziek voor ernstig zieke kinderen in Nederland" 
Dat is de doelstelling van de Stichting Nederland-Krasnoyarsk. 
Voor meer info over bijdragen en concerten kijk op www.krasnoyarsk.nl 

Stedentrips Rusland :
Moskou en Sint Petersburg

De leukste stedentrips naar Rusland. U kunt bij deze stedentrips naar Moskou en Sint Petersburg zelf kiezen of u de steden individueel wilt verkennen of deel wilt nemen aan een uitgebreid excursie pakket.

Groepsreizen :
Rusland, Moskou en St. Petersburg inclusief excursies

Deze geheel verzorgde reizen bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

6-daagse Stedentrip Moskou :
Ontdekking van een bijzondere stad

Ontdek Moskou, de schitterende hoofdstad van Rusland, tijdens deze 6-daagse stedentrip. 3 dagen met indrukwekkende excursies en genoeg vrije tijd om Moskou op eigen houtje te ontdekken.

Riviercruises :
Ontdek Rusland vanaf het water

Voor wie Rusland wil leren kennen zonder gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen, zijn deze riviercruises de ideale oplossing. U reist comfortabel, veilig en ontspannen.

6-daagse stedentrip Sint Petersburg :
Proef de cultuur

Een bezoek aan Tsarenstad St. Petersburg was nog nooit zo interessant. Een volledig verzorgde stedentrip inclusief 3 dagen excursies naar al het moois dat de stad te bieden heeft.

Treinreizen :
Per spoor door het indrukwekkende Rusland

Reizen door het uitgestrekte Rusland met één van deze beroemde lange afstandstreinen is één van de meest fascinerende manieren om een interessant stuk van de wereld te ontdekken.

Rusland.nl
Handige informatie en tips
 - Anapa
 - Azov
 - Biysk
 - Bor
 - Bratsk
 - Chita
 - Dubna
 - Gukovo
 - Kazan
 - Kharp
 - Khimki
 - Kizhi
 - Koersk
 - Kovrov
 - Kurgan
 - Kyzyl
 - Miass
 - Mirny
 - Murom
 - Omsk
 - Orsk
 - Oryol
 - Penza
 - Perm
 - Pskov
 - Ryazan
 - Samara
 - Sarov
 - Sochi
 - Surgut
 - Syzran
 - Tambov
 - Tomsk
 - Tuapse
 - Tula
 - Tver
 - Ufa
 - Uglich
 - Vyborg

  © Rusland.nl
  Webdesign by Vizualize